Beharangozó: Real Madrid – Villarreal: Eldől a bajnokság

A Real Madridnak győznie kell ma este a Villerreal ellen, de ez sem lesz elég a bajnoki címhez, hiszen a blancóknak bízniuk kell abban, hogy az Atlético Madrid hibázik a kiesés elől menekülő Valladolid ellenfeleként.

Eljött az igazság pillanata. A Real Madrid ma este a bajnoki idény utolsó meccsén azzal a céllal lép pályára, hogy megragadja az esélyt a bajnokság megnyerésére. A blancók a Villarreal együttesét fogadják az Alfredo Di Stéfano Stadionban, tudva azt, hogy mindenképp meg kell nyerniük a mérkőzést ahhoz, hogy esélyük legyen a bajnoki cím begyűjtésére. Ha a 3 pontot begyűjtik Zidane fiai, akkor abban kell reménykedniük, hogy a Valladolid pontot szerez az Atlético Madrid ellen a José Zorrilla Stadionban, ahol a hazai együttes az első osztályban maradásért fog harcolni. Ha az Atléti győz, akkor biztosan bajnok lesz, de ha döntetlent játszik vagy veszít, akkor a Villarreal legyőzésével a Real Madrid lesz a bajnok.

Ramos és Benzema

A Real Madrid bízik abban, hogy folytathatja jó sorozatát a bajnokságban, hiszen az elmúlt 17 mérkőzésen nem talált legyőzőre, ráadásul az előző idény utolsó előtti fordulójában hasonló szituációban sikerült elsüllyesztenie a sárga tengeralattjárót, aminek köszönhetően megnyerte a bajnokságot.

„A legmagasabb szinten fogunk teljesíteni annak érdekében, hogy megnyerjük a bajnokságot” – mondta Zidane a találkozó előtt. A francia mester keretébe nem került be Toni Kroos, Lucas Vázquez, Dani Carvajal, Eden Hazard és Ferland Mendy sem, de a keret már nagyon sokszor bizonyította ebben az idényben, hogy képes legyőzni a legnehezebb kihívásokat is. A védelemben ismét bevethető Sergio Ramos és Varane is, így a védelem közepén nem lesz hiány variációs lehetőségekből az idény legfontosabb mérkőzésén.

A Villarreal már biztosította helyét az európai indulást jelentő pozíciók egyikén, a Real Sociedad és a Betis mellett, de az még kérdéses, hogy ötödik, hatodik vagy hetedik helyen végeznek a tabellán. A sárga tengeralattjáró történetének legfontosabb mérkőzése azonban nem a ma esti lesz, hanem a szerdai, amelyet a Manchester United ellen vívnak meg az Európa-liga döntőjében.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK