Zidane: Mindig hálás leszek a játékosaimnak, hiszen megmentettek

Az idény utolsó meccséhez érkeztünk, Zinédine Zidane pedig ezúttal is megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

„Ez egy különleges nap, hiszen ez a bajnoki idény utolsó mérkőzése. Megvoltak a problémáink a szezon során, de itt vagyunk és mindent bele fogunk adni. Mindent meg fogunk tenni a pályán. Tudjuk, hogy ki az ellenfelünk, egy nagyszerű futballt játszó csapat. Csak a meccsre koncentrálunk, arra, hogy megszerezzük a három pontot.”

„A legfontosabb nem én vagyok, hanem a csapat, a holnapi meccs és a cél, amit el akarunk érni. Ez hajt minket előre, ez az igazság. Csak a Villarreal elleni mérkőzésre koncentrálunk, és a 90 perc során a lehető legjobb futballt akarjuk játszani és meg szeretnénk nyerni a bajnokságot. Mindazért, amin ebben az idényben keresztülmentünk.”

„2017-ben az utolsó meccsnapon nyertük meg a bajnokságot. Épp ez teszi a futballt és a LaLigát is ennyire széppé. Jó szezont zárunk, de a lényeg, hogy mindent beleadjunk – az idény során így tettünk, mind a játékosok, mind pedig azok, akik ezért a klubért dolgoznak. Meglátjuk, hogy végül 10-ből 10 pontos teljesítmény lesz, vagy csak 9,5-es. Van hitünk, beleadunk mindent és meg fogjuk szerezni a három pontot.”

„A játékosaim mindig a maximumot nyújtották. Az elejétől a végéig, a sérülések, valamint a COVID ellenére is. Csak apró dolgokat bánok, mivel nagyon kritikus vagyok saját magammal szemben, győztes mentalitásom van. Utálok veszíteni, még akkor is, ha néha úgy tűnik, hogy semmi sem tud kihozni a sodromból. Mindent beleadok azért, hogy győzzünk, ez van a Real Madrid DNS-ébe is írva. A játékosok is nyerni szeretnének, éppen ezért a nehézségek ellenére is mindig a maximumra törekednek.”

„Nem a jövőm, hanem a holnapi mérkőzés az, ami számít. Azt követően lesz időnk arra, hogy a jövőmről beszéljünk. Minden energiánk a holnapi meccsre összpontosul, hiszen 37 lejátszott bajnoki után nem vesztegetjük az erőnket arra, hogy a jövőről vagy a következő idényről elmélkedjünk. Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen megnyerhetjük a bajnokságot, és ezért mindent meg is fogunk tenni.”

„Nem vagyok fáradt. Energiával telve érkeztem vissza a klubhoz, és mindent beleadtam. Ez egy nehéz munka, de ebből élünk. Mindig a maximumot kell nyújtanunk, de ez motivál minket. Elképesztően szerencsések vagyunk, hiszen ennél a nagyszerű klubnál dolgozhatunk, így minden egyes pillanatból ki kell hoznunk a legtöbbet. Egy ilyen idényt követően mindenki számára a pihenés a legfontosabb, valamint az, hogy egy kicsit saját magunkkal is foglalkozzunk, függetlenül a történtektől.”

„Nagyon kedvelem a játékosaimat, hiszen megmentettek a pályán azáltal, hogy minden meccsen a határaikat feszegették. Mindig nagyon hálás leszek nekik. Nagyon büszkévé tesz, hogy szeretnék, ha itt maradnék. A szurkolók mindig fantasztikusan bántak velem, a szeretetüket pedig megpróbáltam azzal visszafizetni, hogy minden tőlem telhetőt megtettem a Real Madridért. Ez a legjobb dolog, ami velem történhetett: itt játszhattam, és már majdnem 20 éve itt vagyok. Amikor az emberek jó dolgokat mondanak rólad, annak természetesen van hatása.”

„Az Huesca elleni sajtótájékoztató előtt rengeteget kritizáltatok engem. Ez része a futballnak, ennyi. Én csak annyit kértem, hogy hagyjátok a csapatot dolgozni. Mi voltunk a regnáló bajnokok, ezek a játékosok megérdemlik, hogy a végsőkig küzdhessenek. Mi is értékelni fogjuk a teljesítményünket az idény végén és ítélkezni is fogunk. A közös munka segítségével sikerült változtatnunk a dolgokon, most pedig a bajnoki idény utolsó meccse vár ránk. Az ilyen pillanatokért élünk.”

„Sergio Ramos velünk lesz holnap, hiszen normálisan edzett. Ami a kezdőcsapatot illeti, arra majd holnap fény derül.”

„Nem én vagyok Spanyolország szövetségi kapitánya, de ha engem kérdeztek, én meghívnám Sergiót az Európa-bajnokságra készülő keretbe. Bármi történjék. Ő mindig, mindent megtett a hazájáért.”

„Hazard kapott egy rúgást. Nem nagy dolog, de nem kockáztatunk. Nem edzett ma a társakkal, hiszen nem érezte jól magát. Nem lesz bevethető holnap.”

„Nagyon örülök Benzema meghívójának. Tudom, hogy erre vágyott, ezért nagyon boldog vagyok. Nagyszerű munkát végzett, nagyszerű dolgokat mutatott a pályán, remélem, hogy a nemzeti csapat is profitál belőle.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK