Militão már Ramos szintjén a lejátszott találkozók tekintetében

A spanyol bajnokság utolsó fordulójában Éder Militão utolérheti Sergio Ramost az idényben lejátszott találkozók tekintetében. Mindketten 21 mérkőzéssel fejezik be a szezont, ráadásul a játékpercek viszonylatában is azonos szinten állnak.

A statisztikák is remekül bizonyítják, hogy Militão milyen fontos figurájává vált a Real Madridnak az idény második felében. Zidane csapatában kulcsfontosságú szerepet játszott a brazil középhátvéd, képes volt feledtetni a csapatkapitány hiányát is.

A nagy visszatérés

Militão játéka az elmúlt hónapok során többféleképpen is éreztette hatását, ő az egyik kiemelkedő szereplője a csapat erős szezonzárásának. A legutóbbi 13 mérkőzésen, melyen kezdőként szerepelt, a Real Madrid mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget hét győzelem és öt döntetlen mellett.

A Portóból érkező játékos második idényét tölti a spanyol fővárosban, de az utóbbi időben kapott igazán sok lehetőséget, így olyan, mintha most került volna a csapat kötelékébe. A 23 éves középhátvéd magabiztosnak tűnik, alkalmas a vezérszerepre is, ez pedig remekül hangzik a csapat hátsó alakzatának szempontjából, ahol Sergio Ramos és Raphaël Varane jövője is kérdéses.

Eder Militao

Luxusigazolás

Militão most kezdi bizonyítani, hogy megérte kifizetni érte azt az 50 millió eurót, amelyért cserébe a spanyol fővárosba költözött. Korábbi teljesítménye alapján szó volt arról is, hogy a klub a pénzügyi helyzetre való tekintettel túlad rajta, azonban a brazil válogatott játékos mára a csapat mozdíthatatlan figurájává vált.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK