Beszámoló: Athletic Bilbao – Real Madrid (0-1): Tovább él a remény

A Real Madridnak még mindig van esélye megvédeni a bajnoki címét, miután Nacho létfontosságú góljával 1-0-ra nyerni tudott az Athletic Bilbao otthonában.

A középső védő találata, amely egyben a mérkőzés egyetlen találata is volt, a második félidő közepén érkezett, ami egy ideig még a tabella első helyét is jelentette a blancóknak. A másik találkozón az Osasuna vezetést tudott szerezni az Atlético Madrid ellen, azonban a matracosoknak sikerült végül fordítani a mérkőzés utolsó perceiben, így a Real Madridnak változatlanul meg kell nyernie a Villarreal elleni utolsó mérkőzését, míg az Atléticótól egy botlásra lenne szükség a Real Valladoliddal szemben a habfehér bajnoki címhez.

A kezdő 11-ben mindösszesen a jobbhátvéd poszton változtatott Zinédine Zidane a hétközi, Granada elleni meccs kezdőjéhez képest, ahol Odriozola kezdett a sérült Marvin helyett. Minden más változatlan maradt.

Kifejezetten eseménymentes volt az első félidő, egészen Odriozola beadásáig, ami az Athletic középpályásának, Jon Morcillónak a kezéről vágódott le a tizenhatoson belül. A játékvezető, Antonio Mateu Lahoz a VAR segítségével azonban úgy döntött, hogy a szituáció a habfehér mezesek (És a spanyol lapok által megkérdezett összes szakértő, korábbi bíró – a szerk. kieg.) meggyőződése ellenére sem ért büntetőt.

Az Athletic lehetőségek számában fej-fej mellett haladt a bajnoki címért küzdő alakulattal, sőt mi több, a játékrész legnagyobb helyzetét Alex Berenguer szabadrúgása hozta, ami csak centikkel kerülte el Thibaut Courtois kapuját.

A vendégek nyomása egyre nőtt, a 66. percben Casemiro a keresztlécet találta telibe egy ígéretes fejes után, két perccel később viszont már a kapufa sem segített a hazaiaknak. Egy gyengére sikeredett Athletic felszabadítást követően Casemiro elé került a labda, akinek laposan belőtt labdájába Nacho ért bele remekül, a kapuba juttatva a játékszert.

Athletic-Bilbao-Real-Madrid-Nacho

A góllal a tabella elejére ugrott a Real Madrid, és tovább javította a kedélyeket, amikor kiderült, hogy időközben Budimir révén az Osasuna is vezetést szerzett a városi rivális otthonában.

Zidane a győzelem bebiztosítása érdekében Hazard-t küldte a pályára Rodrygo helyére, azonban nem sokon múlt, hogy az Athletic szerezzen gólt, miután Mikel Vesga fejese éppen csak célt tévesztett.

Az Athletic esélyei az egyenlítésre egyre csak fogytak, különösen Raúl Garcia hajrában összegyűjtött piros lapjával (Utólag kiderült, hogy a játékos a játékvezető édesanyjáról feltételezte azt, hogy a legősibb szakmát űzi, ennek pedig hangot is adott – a. szerk. kieg.) A Real Madrid háza tájára azonban rossz hírek érkeztek; előbb Lodi egyenlített, majd a 88. percben Suárez góljával a vezetést is megszerezte az Atlético Madrid.

Így annak ellenére, hogy különösebb veszélyben nem volt a királyiak győzelme, és a második félidő jelentős részét a tabella legtetején töltötték, végül Zidane emberei a mérkőzést megelőző helyzetből, vagyis ponthátrányban, a tabella második helyéről várhatják az utolsó fordulót, és azt, hogy az Atlético hibázzon.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…