Beharangozó: Athletic Bilbao – Real Madrid: Előre az életben maradást jelentő 3 pontért

A blancók a bajnoki idény utolsó előtti mérkőzésén újabb győzelmet szeretnének aratni, ezzel pedig szeretnék továbbra is életben tartani a bajnoki álmokat.

A héten másodszor játszik idegenbeli bajnokit a Real Madrid. A Granada legyőzése után a blancók az Athletic Bilbao otthonába, a San Mamésbe látogatnak, hogy 18:30-tól lejátsszák utolsó előtti mérkőzésüket a bajnoki idényben. A Madrid tisztában van azzal, hogy kizárólag a győzelem elfogadható számukra ezen a meccsen, hiszen a bajnoki álmok életben maradásához be kell gyűjteniük a három pontot.

Real Madrid

Csütörtökön is látható volt, hogy a Real Madrid nem adta fel a harcot, és nagyszerű győzelmet aratott a Granadával szemben a Nuevo Los Cármenesben úgy, hogy Luka Modrić, Rodrygo, Álvaro Odriozola és Karim Benzema neve is felkerült az eredményjelzőre. Az elmúlt hetekben számos madridi feliratkozott a gólszerzők közé, például Asensio, Hazard, Casemiro, Militão. Az őszi szezonban lájátszott, Athletic elleni meccsen 3-1-es madridi siker született.

„A játékosaim mindent beleadnak, büszke vagyok rájuk” – mondta Zidane a meccs előtti sajtótájékoztatón. Legutóbbi 5 San Mamésben lejátszott meccsükön a blancók három győzelmet és két döntetlent számlálnak. A francia keretébe ezúttal visszatért a Granada ellen sérülés miatt hiányzó Marcelo, ám Toni Kroosra nem számíthat Zidane, tekintettel arra, hogy a játékos kontaktszemélyként karanténba vonult.

Az Athletic remek idényt tudhat maga mögött, a baszk együttes megnyerte a Spanyol Szuperkupát. A tabella középső harmadában vannak 46 ponttal, európai helyet már nem érhetnek el, ám az elmúlt hetekben legyőzték például a Sevillát és az Atléticót is. Marcelino együttesében a 8 gólos és 4 gólpasszos Berenguer a legeredményesebb játékos, mögötte Willams áll (6 és 6).

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK