Zidane: Tudjuk, hogy van még esélyünk

A francia mester az Athletic Bilbao elleni mérkőzés előtt.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra. Mindazok ellenére, amiken túl vagyunk, mi csak dolgoztunk tovább, és az járt a fejünkben, hogy nyerhetünk valamit az idény végén. A játékosok minden tőlük telhetőt beleadnak a mai napig, edzőként pedig ennél többet nem is kivánhatsz.”

„A játékosaimban hatalmas a versenyszellem, ezért élvezik a mérkőzéseket és az edzéseket. Sok problémánk volt a serülésekkel, illetve egyéb különös dolgokkal. A csapat sosem dőlt hátra, hanem végig pontosan tette a dolgát, én pedig idén épp ezért vagyok rájuk büszkébb, mint valaha. Elégedett vagyok a teljesítményükkel.”

Athletic elleni mérkőzés
„Egy erős kezdés, majd 90 percnyi küzdelem lesz a célunk, csakúgy, mint legutóbb. Arra kell összpontosítanunk, amit befolyásolni tudunk, ez pedig a holnapi mérkőzés. Másra nincs kihatásunk. 3 pontot akarunk szerezni. Egy erős ellenféllel nézünk szembe, akik nagyon jó teljesítményt nyújtanak csapatként, és a legjobb formánkra lesz szükségünk.”

A legendássá vált Glasgow-i góljának 19. évfordulója
„Már 20 éve itt vagyok. Nem mondhatok többet, mint hogy hálás vagyok, amiért szerződtetett ez a nagyszerű együttes, mivel ez egy csodás utazás volt számomra.”

Csapategység
„Azalatt, hogy energia, azt értem, ahogy akkor helyezkedünk, amikor nincs nálunk a labda, illetve azt, amit megteszünk azért, hogy semlegesítsük az ellenfél erősségeit. Amikor ilyen tehetséges játékosaid vannak és mindent jól csinálsz, az a legfontosabb, hogy milyen összhang van a játékosok között, ami a mi esetünkben nagyszerű. Sok erőssége van a csapatnak.”

Kapcsolat a játékosokkal
„Mindig is kölcsönös volt a tisztelet. Egykori futballistaként, számomra a játékosok a legfontosabbak. Jól kell érezniük magukat a környezetükben a jobb teljesítmény érdekében. Nekünk ez a jó teljesítmény a célunk, mivel tudjuk, hogy ez a világ legjobb együttese. Mindenki hozzátesz valamit a csapathoz, és ez sosem lesz másképp.”

Marcelo
„Számítunk rá. Nem érez semmi szokatlant, szóval velünk fog tartani.”

Zidane-Athletic-Bilbao-Real-Madrid

Elégedetlenség a kevesebb lehetőséget kapó játékosokban
„Ez mindig benne van, mert minden játékos játszani akar, és ezt megértem. Tisztelem őket, mivel ők azok, akik harcolnak és dolgoznak, de nekem 25 játékossal kell foglalkoznom. Mindegyikőjük elengedhetetlen számomra, és tudják, hogy egytől egyig lehetőséget fognak kapni a szezon során, hogy közreműködhessenek. Én vagyok, aki meghozza a döntéseket, ez a dolgom, ami mindig nehéz egy edzőnek.”

Erő, hit és remény
„Az élet mindig lenyűgöz, mivel sosem tudhatom, hogy 3 éven belül hol leszek, ezért csak élvezem a pillanatot. Izgatottan várom, hogy láthassam a játékosokat edzeni. Élvezem a mindennapos munkát. Szerencsés vagyok, és megpróbálom minden pillanatból a legtöbbet kihozni. Most itt vagyok, holnap lesz egy mérkőzésünk, utána pedig még egy utolsó. Sosem tudhatod mi jön utána. Bármi megtörténhet, mivel ez a Real Madrid. Egy napnál sosem tekintek előrébb, sosem érdekelt a múlt vagy a jövő, kizárólag a jelen.”

A jövő
„Amikor visszatekintesz azokra a pillanatokra, amikor korábban távoztam a klubtól, sokan azt gondolták, hogy elhagyom a süllyedő hajót, vagy nem akarok felelősséget vállalni. Mindig a tőlem telhető maximumot adom bele abba amit csinálok, van az a pillanat, amikor változtatásra van szükség, nem csak miattam, hanem mindenki miatt, hogy a játékosoknak és a klubnak jobb lehessen. Sosem azért megyek el, mert ez a legegyszerűbb megoldás, hanem mert néha ezt kívánja az adott helyzet.”

Az utolsó két mérkőzés
„A szerda este megnyert mérkőzést követően nagyon jó formában vágunk neki az utolsó két mérkőzésnek. Támadásban és védekezésben is jól teljesítettünk, amiből arra következtetek, hogy felkészültek vagyunk erre a két találkozóra. Nincs kétségem afelől, hogy mindent bele fogunk adni és ez büszkévé tesz. Nincs teljesen a kezünkben a sorsunk, de tudjuk, hogy még van esélyünk. Mindent megteszünk majd ezen a két mérkőzésen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…