Zidane: Nem érdekel a jövő, csak ez a három meccs

A francia mester a Granada elleni bajnoki előtt.

„Először is egyetértek veletek. A Granada egy nagyon jó csapat, egy olyan edzővel, aki briliáns dolgokat művel a csapatával. Ez most egy újabb nagyon nehéz mérkőzés lesz, de teljesen tisztában vagyunk ezzel. Tudjuk, hogy minden meccsen a legjobbunkat kell nyújtanunk, az első perctől az utolsóig 100%-on kell pörögnünk. Az ellenfél jól akar játszani ellenünk, de meg fogjuk próbálni megszerezni a három pontot.”

„Három mérkőzésünk van hátra. A holnapi meccsre koncentrálunk elsősorban, és arra, hogy a saját játékunkat játsszuk. A játékosok jó futballt akarnak játszani, holnap is erre törekszünk majd. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Csak ez érdekel minket. A legjobbunkat adjuk, bármi történjék is. Nem tudjuk, hogy mi fog történni, de azt elmondhatom, hogy mindent bele fogunk adni a pályán a bajnokság megnyerése érdekében. Meglátjuk, hogy a végén miként alakul majd.”

„Mindenkinek megvan a maga munkája, feladata, én nem fogok a bírókról beszélni. Hiszek a labdarúgásban. Mi végezzük a saját munkánkat, mindenki más pedig a sajátját. Ha mindig mondanék valamit, akkor felesleges kavarodást okoznék. Három meccsünk van, nekünk csak a feladatunkra kell koncentrálnunk, ez az, amire ráhatásunk van.”

Zidane

„Nem fogok belemenni vitás ügyekbe. Csak annyit mondok, hogy mindenkinek egyértelműnek kell lennie mindennek. A VAR mindig segíteni fog, ezt a futball jobbá tételének céljával vezették be. Ezért találták ki, én pedig csak azt mondom, hogy tisztázni kell bizonyos helyzeteket. Ha azt kérdezed tőlem, hogy szerintem az embereknek le kellene ülniük és át kellene beszélniük ezeket a dolgokat, és meg kellene állapodniuk, hogy ugyanazt a dolgot mindig mindenki ugyanúgy értelmezze, akkor azt mondanám, hogy igen. Így mindenki ugyanazt látná.”

„Megnyerhetjük a bajnokságot, de el is veszíthetjük. A legfontosabb most az, hogy mindent beleadjunk minden egyes meccsen, és jól teljesítsünk a pályán. Ez egy nagyon hosszú idény, volt néhány kiváló teljesítményünk. A Real Madridnál mindig jó idényt kell produkálnod. Vannak jó és rossz pillanatok egy idény során. Minden évben beleadunk mindent, de nem fogom azt mondani, hogy ez egy rossz idény volt, mivel egy rossz idényről akkor beszélhetnénk, ha nem adtunk volna bele mindent a pályán.”

„2017-ben, amikor bajnokok lettünk, fantasztikus idényünk volt, az utolsó meccsen lettünk bajnokok, de veszíthettünk volna. A legfontosabb az, hogy mindent beleadj az életben, de mindent nem irányíthatsz. Csak azt tudod irányítani, amit te teszel, aztán lesz ami lesz.”

„Az első csapat mindig nagyon fontos, de a Castilla is az. Sok forog kockán az ő esetükben is, de ha szükségünk van játékosokra, akkor behívjuk őket. Ez mindenkinek jó. Remekül kijövünk Raúllal, folyamatosan kommunikálunk, ha el kell döntenünk a dolgokat.”

„Remélem, hogy hamarosan eldől, hogy lehetnek-e szurkolók a lelátón. Várjuk, hogy ott lesznek-e az utolsó két meccsen. Ha igen, az jót tesz a futballnak és a szurkolóknak, ez olyan lenne, mintha visszatérhetnénk a normális kerékvágásba, és mind ezt akarjuk. Általában sok meccset megnézek, mert sokat vagyok otthon. Azért nézek meccseket, mert szeretem a focit.”

„Nem a jövőn dolgozom. Csak ez a három meccs foglalkoztat. Okos kérdés volt, de sajnálom, ugyanazt fogom mondani az idény végéig. Erre a három meccsre koncentrálok.”

„Sok dolgot lehet olvasni átigazolások kapcsán. Ez a Real Madrid. Tudjuk, hogy az emberek szeretnek az átigazolásokról, változtatásokról beszélni, de nem most van itt ennek az ideje. A játékosok csak erre a három mérkőzésre koncentrálnak, csak ezzel foglalkoznak. Örülök, mert pontosan ez a célunk, és ha látom, hogy a játékosok csak a meccsekre koncentrálnak, akkor boldog vagyok.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK