Egytől egyig: Real Madrid – Sevilla (2-2)

A bajnoki címért folytatott küzdelemben nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése, aztán a találkozó alakulásával a végén már a döntetlennek is örülnünk kellett. Még mindig él a remény, de ami igaz az igaz, sokkal kényelmesebb pozícióból várhatnánk a folytatást. Mi ismét megpróbáljuk értékelni a látottakat egy tízes skálán, szigorúan szubjektíven.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
A küzdeni akarással ezúttal nem volt gond, a tartalékos védelemmel kiálló madridiak mentalitásának köszönhetően legalább a döntetlen összejött a végére. A kapu előtt összességében a hazaiak veszélyesebbek voltak, ugyanakkor a szezonban sokadszor volt tetten érhető a helyenként lassú és körülményes labdakihozatal, illetve a homályba ívelt labdák. Nem kell szakértőnek lenni, hogy lássuk: a madridi támadójáték esetlegességébe csupán a beadások látszanak tudatos játékelemeknek, a többi mind a játékosok egyéni képességére van bízva. Ami a kezdőt illeti, Marcelo játszatása továbbra is önveszélyes, Valverde esetében pedig továbbra sem optimális, ha a szélre szorul.

Sevilla (6)
A Sevilla erőssége a csapat taktikai fegyelmezettségében rejlik, minden játékhelyzetben jól látszott a tudatosság, a tolódásoknál, helyezkedéseknél, ami egyértelműen Lopetegui keze munkáját dicséri. Az első gól esetében is erről beszélhetünk, ugyanakkor a Sevilla játékából pont azok a spontán megoldások, egyéni villanások hiányoztak, amelyeknek köszönhetően a madridiak sokkal több helyzetet tudtak kidolgozni, mint ők. A találkozó második felében alárendelt szerepet játszottak, de a büntető visszahozta őket a meccsbe, de a győzelmet nem tudták megszerezni, sőt, majdnem az egy pont is kicsúszott a kezeik közül.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Toni Kroos (8,5)
Ha egy csapat nem készül a németből, nem szentel neki elegendő figyelmet, az egyenlő az öngyilkossággal. Én tényleg nem értem, hogyha a TV előtt ezerszer látunk visszatérő játékhelyzeteket, ideális pozíciókat, akkor Madridban hogy nem tudják levonni a következtetéseket. Kroos sokkal veszélyesebb és sokkal többet tud hozzátenni a játékhoz, ha a kapu közelében játszhat, mert óriási utolsó passzokra képes, és távoli lövésekkel is szívesen próbálkozik. Most mindkét erényt csillogtatta is, ami két gólt hozott a Realnak, emellett még Vinit is tökéletesen hozta helyzetbe, az is gólt ért volna.

210510_ee_kroos

Thibaut Courtois (6)
Peches estéje volt a kapusunknak, hiszen a góloknál kiszolgáltatott helyzetben találta magát. Óriási bravúrokra lett volna szükség, a találatokon kívül pedig nem igazán volt veszélyes a Sevilla.

Álvaro Odriozola (7)
Úgy tűnik kezd visszatalálni önmagához, ahogy szépen újra meccsbe került, úgy lett egyre hasznosabb a hetek folyamán. Az első gól előtt sajnos lesen kapta a labdát, de dicsérjük meg a jó elfutásért és beadásért. Védekezésben nem volt rossz, ahhoz képest, hogy Acuña és Ocampos sem könnyű ellenfelek, támadásban pedig sebességét kamatoztatja igyekezett folyamatosan akcióközelben lenni.

Nacho (6,5)
Csöndes estéje volt Nachónak, hiszen a négyvédős rendszerben nincs annyi szabadsága támadásban, mint amikor három belső hátvéddel állunk fel. A Sevilla támadásai nem jelentettek sok veszélyt, végül egy lövési kísérlettel zárta a meccset.

Éder Militão (7,5)
A kezére hullott labda egy igen szerencsétlen helyzet volt, de azt leszámítva ő dolgozott a legkeményebben azon, hogy a Sevilla támadásai le legyenek radírozva. Ez a srác folyamatosan bizonyítja, hogy készen áll arra, hogy komolyabb szerepe legyen a Real Madridban.

210510_ee_militao

Marcelo (5)
Én imádom, szeretem őt, de sajnos ez már nem az ő szintje, és ezt nagyon fájó leírni sokadszor ebben a szezonban. Jesús Navas és Suso túl nagy falat volt neki védekezésben, támadásban pedig ezúttal nem tudott kellő mennyiségben kompenzálni. Beadásai pontatlanok voltak, és túl sok esetben veszített labdát. A helyére beszálló fiatal Miguel sokkal összeszedettebb tudott lenni nála.

Casemiro (5,5)
A tegnapi nem a brazil legjobb meccsei közé tartozott. Már az első félidőben besárgult egy csúnya belépő + reklamálás kombót követően, aztán a gól előtt Fernando csúnyán elküldte őt gyufáért. A végén aztán akár hőssé is válhatott volna, de lövése centikkel elkerülte a bal alsó sarkot. 

Luka Modrić (6)
Rajta egyértelműen látni a fáradtság jeleit, mert ez megint egy halványabb este volt tőle. Azért a második félidőben megvillantott valamit a zsenijéből Vini helyzete előtt, de magához képest kevés akcióban volt benne és több labdavesztése is akadt.

Fede Valverde (6,5)
Megint egy meccs, ahol a pálya szélére szorulva bukkant fel és újfent látszott, hogy nem ez az ő igazi pozíciója, nem tud olyan hasznos lenni, mint a pálya közepén. A találkozó elején kereste is a helyét, aztán a második félidei lendület őt is elkapta. Védőmunkája nagyon fontos volt a Sevilla bal oldalának lecsendesítésében, a cseréket követően aztán elfoglalhatta megszokott helyét, ahol komfortosabban is mozgott.

210510_ee_valverde

Vini Jr. (5,5)
A balszélső játéka láttán mindig az jut eszembe, hogyha ezt a játékot nem gólra játszanák, akkor minimum nyolcast lehetne neki adni minden meccsen. Mert mindent szorgalmasan megcsinál elöl és hátul, ügyes cselei és egyéni megmozdulásai, elfutásai vannak, egyre pofásabb összjátékokban van benne, aztán a kapu előtt megszállja valami, amitől leblokkol és nem bírja befejezni a támadásokat sikeresen. Nem tudom mi történik vele ezekben a helyzetekben, de nem az első eset már, ahol egy amúgy teljesen jó teljesítményt húz le azzal, hogy nem tudja gólra váltani a lehetőségeit. A Sevilla vezető gólja előtt is felróható neki, hogy a beadás mellőle jött be, nem volt kellően agresszív és határozott abban a helyzetben. 

Karim Benzema (7)
Nagyot melózott a francia és ezúttal is betalált, igaz a gólt utóbb érvénytelenítették les miatt. Később volt egy lefordulásos lövési kísérlete is, aztán a második félidőben remekül futott el egy kontrával és harcolt ki egy büntetőt, de a VAR istenei úgy döntöttek, hogy inkább a másik oldalon fújnak be egy kezezést, amit máskor más mérkőzéseken, hasonló szituációban nem tettek meg.

Cserejátékosok

Marco Asensio (8)
A beállását követően szinte azonnal egyenlített, gyönyörűen tekert Kroos passza után a rövidbe. Sokkal élettelibb volt vele a jobb oldali támadójátékunk, csereként beállva szinte mindig jobban teljesít, mint kezdőként.

210510_ee_ase

Miguel Gutiérrez (7)
Reguilón után egy újabb remek saját nevelésű balhátvédet találtunk. Rendkívül éretten és hasznosan játszott a neki szánt bő húsz percben, és a társak is előszeretettel keresték őt labdákkal az ellenfél térfelén. Védekezésben ugyancsak a helyén volt, nem igazán jutott mellette levegőhöz a Sevilla a jobb oldalon. Akárcsak Blanco, ő is sokkal többre hivatott annál, minthogy a második csapatban vesztegesse az idejét.

Eden Hazard (5,5)
Jókor volt jó helyen Kroos lövésénél, már-már groteszk módon vicces az, hogy akkor tudott a leghasznosabb lenni az elmúlt meccseket is figyelembe véve, amikor földbe leszúrt karóként funkcionált. Ezen kívül csak az tűnt fel, hogy a labdák átvétele is problémát jelentett a számára.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (7)
A kezdőcsapatot illetően üdvözöltem Hazard padoztatását, ugyanakkor Marcelo kezdőbe jelölése inkább a személyének, mintsem a teljesítményének szólt, és bár Valverde a lehetőségekhez mérten tisztességgel lehozta a jobb oldalt, az ő helye továbbra is a pálya közepén van. A találkozó elején továbbra is tapasztalható volt az idény során látott rossz koncepciók mindegyike, a lassú és körülményes építkezéstől kezdve a semmibe adott labdákon át a szervezetlen letámadásokig. Mégis a jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően meccsben voltunk a taktikailag felkészültebb andalúzok ellen. Ugyanakkor Zidane dicsérete, hogy ezúttal jól nyúlt bele a második félidő derekán a meccsbe, hiszen Marcelo és a kissé indiszponáltan játszó Modrić lementek, és a helyükre érkező Asensio és Miguel (valamint a helyére kerülő Fede) új lendületet adtak a Realnak. Szimpatikus az is, hogy Eden már nem mozdíthatatlan, és csereként kell(ene) bizonyítania, hogy érdemes arra, hogy jövőre is a Real Madrid játékosa legyen.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK