Beszámoló: Real Madrid – Sevilla (2-2): Nem sikerült élni a lehetőséggel

A blancók csupán egy pontot szereztek a Sevilla ellen, így továbbra is hátrányban vannak az Atlético Madriddal szemben.

A Real Madrid bajnoki álmai veszélybe kerültek, miután a blancók csupán egy 2-2-es döntetlent tudtak elérni a Sevilla ellen a Di Stéfanóban, meglehetősen vitatott körülmények között.

A csapatnak megvolt az esélye, hogy három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt a tabella élére álljon, ehhez mindössze arra lett volna szükségük, hogy legyőzzék a Sevillát, ám végül egy hosszabbításban szerzett gólnak köszönhetően tudtak egy pontot szerezni, így továbbra is két pontos hátrányban vannak a Barcelona ellen döntetlenig jutó Atléticóval szemben.

Fernando és Asensio gólja után talán egy, a bajnoki cím szempontjából döntő fontosságú pillanathoz érkeztünk, amikor ahelyett, hogy a Real Madrid végezhetett volna el egy jogos büntetőt, a videóbíró közbeavatkozásának köszönhetően, és a játékvezető döntésének értelmében a vendég együttes lőtt tizenegyest, amelyet Rakitic értékesített is. Ezzel újra előnybe került a Sevilla, ám az utolsó pillanatban Toni Kroos lövése még megpattant Hazard lábán, ami megtréfálta a vendégek kapusát, így 2-2-re módosítva az eredményt, és beállítva a végeredményt.

A Real Madrid 75 ponttal a tabella második helyén áll a 77 pontos Atlético mögött, mindössze három fordulóval a bajnokság vége előtt.

Zidane kezdőcsapata kapcsán talán egyetlen meglepetést láthattunk, még pedig azt, hogy Hazard neve nem szerepelt a listán. Ehelyett bekerült Fede Valverde, a megszokottnál támadóbb szellemű szerepben, Karim Benzema és Vinícius mellé. A középpálya ismét a CKM-triójé volt, a védelemben pedig Odriozola, Militão, Nacho és Marcelo gondoskodott az ellenfelek támadásainak meghiúsításáról.

Benzema

A Real Madrid a mérkőzés elején gólt ünnepelt, miután Karim Benzema Odriozola nagyszerű beívelését váltotta gólra egy remek fejessel. A találatot azonban les címén érvénytelenítette a VAR, mivel úgy ítélte meg, hogy Odriozola Vinícius indításának pillanatában leshelyzetben volt.

A Sevilla örömmel vette tudomásul a döntést, majd nem sokkal később a vezetést is megszerezte, Fernando révén. A tizenhatos előteréből végezhetett el egy szabadrúgást a Sevilla, miután Casemiro mozdulatát (egyébként a felvételek tanúsága is teljesen tiszta szerelését) szabálytalannak ítélte a játékvezető, aki ráadásul a brazil reklamálását ("Hozzá se értem!") még egy sárga lappal is jutalmazta. A szabadrúgást aztán beadás követte, mely után Rakitic fejelte le a labdát az üresen álló Fernandónak, aki Casemirót elfektetve Odriozola lábai között gurított Courtois kapujába.

A gól ellenére a Sevilla védelme bizonytalannak tűnt, a Real pedig próbálta továbbra is nyomás alatt tartani Bono kapuját. Több lövéssel is megpróbálkoztak a blancók, többek között Benzema lövését kellett kapu fölé piszkálni a vendég hálóőrnek.

A második félidőben aztán a Real Madrid növelte a nyomást, beszorította a Sevillát a saját térfelére. Az andalúzok nem tudtak kitörni a nyomás alól, ami azt eredményezte, hogy a blancók ki tudtak alakítani néhány tetszetős helyzetet. Az egyik ilyen esetnél például egy nagyszerű Modric – Kroos összjáték után a német passzolt Vinícius elé, aki azonban rendkívül furcsa mozdulattal ért a labdába, és nem tudta bepasszolni azt a kapuba, hanem a kapufára térdelte.

Zidane ekkor pályára küldte Asensiót és Miguelt Modric és Marcelo helyére. Asensio szinte azonnal döntő fontosságú cserének bizonyult, hiszen Kroos passzát egy nagyszerű kapáslövéssel gólra váltotta. 1-1.

Kroos és Asensio

A mérkőzés legfontosabb pillanata közel negyed órával a találkozó vége előtt következett. A Sevilla szöglete után Militão kezéhez ért a labda a büntetőterületen belül, ám a kontratámadást a Madrid végig vezette, melynek végén Benzemát buktatta Bono, szintén a büntetőterületen belül. A VAR a Militão-esetet nézte vissza, és jelezte a bírónak, hogy tekintse meg a felvételeket, és ez alapján hozzon döntést. A játékvezető ezt követően büntetőt ítélt, mivel úgy gondolta, hogy Militão nem természetes testhelyzetben tartotta a karját az esetnél. Érdekesség, hogy a játékvezető sem azt nem vette figyelembe, hogy a brazil védő háttal állt a labdának, sem azt, hogy meglökték, sem pedig azt, és talán ez a legfurcsább, hogy a saját válláról pattant át a kezére a labda. Az esetről több spanyol játékvezetői szakértő is azt állította, hogy nem ért büntetőt. Mindenesetre a Sevilla köszönte szépen, Rakitic pedig gólra váltotta a lehetőséget. 1-2. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a találkozón korábban volt egy hasonló szituáció, ahol a Sevilla játékosa ért kézzel a labdába a saját tizenhatosán belül, ám ott a VAR nem jelezte a játékvezetőnek, hogy tekintse meg a felvételeket…)

Zidane az utolsó percekre pályára küldte Vinícius helyére Eden Hazard-t is, ami végül szintén jó döntésnek bizonyult, hiszen a mérkőzésen végig rendkívül jól teljesítő Kroos lövése rajta pattant meg úgy, hogy védhetetlenül tudjon a Sevilla kapujába vágódni. 2-2.

Még volt hátra két perc a találkozóból ezt követően, itt még adódott egy lehetőség a Madrid előtt, Nacho készítette le lövésre a labdát Casemirónak, a brazil nagyszerűen helyezett labdája azonban centikkel elkerülte a kaput. Így végül nem változott az eredmény, az 1 pontnak köszönhetően a Madrid bajnoki álmainak életben maradásához az Atlético Madrid botlására lesz szükség.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK