2021. June 19., Saturday

Beharangozó: Real Madrid – Sevilla: Minden tekintet a bajnokságra szegeződik

  • K. Matyi
  • May 9, 2021, 10:36 a.m.
Vasárnap este 9 órakor a Sevilla gárdájával csap össze a Real Madrid a spanyol bajnokság 35. fordulójában. A győzelem mondhatni kötelező, amennyiben a csapat az idény végén bajnoki címet szeretne ünnepelni.

A Barcelona és az Atlético Madrid 0-0-s döntetlenjét követően a Real Madrid előtt itt a lehetőség, hogy a tabella élére ugorjon. Ehhez a királyi gárdának nincs más feladata, mint hazai pályán két vállra fektetni a Sevilla együttesét, ugyanis a városi riválissal szembeni kitűnő egymás elleni mutató miatt a három pont megszerzése az első hely átvételét is jelentené.

Ez a négy bajnoki döntő első állomása. A csapat bízhat a bajnokságban mutatott jó forma folytatásában, ahol már 14 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre Zidane fiai. Az odavágón a madridiaknak sikerült elhozni a három pontot a Sánchez-Pizjuánból, hazai pályán pedig már 11 mérkőzés óta a fővárosiak felé billen a mérleg nyelve.

Real Madrid

„Tudjuk, mi a tét, az a fontos, hogy mindent beleadjunk”nyilatkozta Zidane a mérkőzést megelőzően. Casemiro ismét pályára léphet kedvenc ellenfele ellen (3 találat az utolsó két Sevilla elleni hazai mérkőzésen), hiszen ő is tagja a 20 fős keretnek. Sergio Ramos sérülése miatt azonban csak a lelátóról figyelheti majd az eseményeket.

Negyedik hely

A Sevilla már bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásában, jelenleg 70 ponttal a negyedik helyen áll a csapat. Az Atlético, Barcelona és a Real Madrid mellett matematikailag még a bajnoki címre is esélyesek. Legutóbbi bajnokijukon azonban nem tudták legyőzni az Athletic Bilbaót, így már 7 pontos hátrányban vannak a listavezetővel szemben. Házi góllövőlistájuk élén En-Nesyri áll a maga 17 találatával.


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): K. Matyi

Hozzászólások

Tabella