Beharangozó: Real Madrid – Sevilla: Minden tekintet a bajnokságra szegeződik

Vasárnap este 9 órakor a Sevilla gárdájával csap össze a Real Madrid a spanyol bajnokság 35. fordulójában. A győzelem mondhatni kötelező, amennyiben a csapat az idény végén bajnoki címet szeretne ünnepelni.

A Barcelona és az Atlético Madrid 0-0-s döntetlenjét követően a Real Madrid előtt itt a lehetőség, hogy a tabella élére ugorjon. Ehhez a királyi gárdának nincs más feladata, mint hazai pályán két vállra fektetni a Sevilla együttesét, ugyanis a városi riválissal szembeni kitűnő egymás elleni mutató miatt a három pont megszerzése az első hely átvételét is jelentené.

Ez a négy bajnoki döntő első állomása. A csapat bízhat a bajnokságban mutatott jó forma folytatásában, ahol már 14 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre Zidane fiai. Az odavágón a madridiaknak sikerült elhozni a három pontot a Sánchez-Pizjuánból, hazai pályán pedig már 11 mérkőzés óta a fővárosiak felé billen a mérleg nyelve.

Real Madrid

„Tudjuk, mi a tét, az a fontos, hogy mindent beleadjunk”nyilatkozta Zidane a mérkőzést megelőzően. Casemiro ismét pályára léphet kedvenc ellenfele ellen (3 találat az utolsó két Sevilla elleni hazai mérkőzésen), hiszen ő is tagja a 20 fős keretnek. Sergio Ramos sérülése miatt azonban csak a lelátóról figyelheti majd az eseményeket.

Negyedik hely

A Sevilla már bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásában, jelenleg 70 ponttal a negyedik helyen áll a csapat. Az Atlético, Barcelona és a Real Madrid mellett matematikailag még a bajnoki címre is esélyesek. Legutóbbi bajnokijukon azonban nem tudták legyőzni az Athletic Bilbaót, így már 7 pontos hátrányban vannak a listavezetővel szemben. Házi góllövőlistájuk élén En-Nesyri áll a maga 17 találatával.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…