Julen Lopetegui: Zidane az ideális edző a Real Madrid számára

A Sevilla mestere a vasárnapi bajnoki előtt.

"Egy kiváló és nehéz mérkőzésre számítok, ahogy a Real Madrid ellen mindig. Ami még ezen kívül különlegessé teszi ezt a mérkőzést, az az, hogy már alig van idő a bajnoki cím megnyeréséig. Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik szintén harcban áll a trófeáért. Nagyon jó csapatuk van, kiváló játékosokkal, és egy nagyszerű edzővel. Más jelzőre nincs is szükség."

"Az, hogy nem játszunk a hét közepén, azt jelenti, hogy több időnk van a regenerálódásra. Ki fogjuk választani azokat a játékosokat, akik erre a meccsre a legfontosabbak. Mindannyian fontosak, nem csak azok, akik kezdeni fognak, néha a többiek is alapvető fontosságúak a céljaink eléréséhez. Mindannyiukban bízunk, mind fontosak, és minden meccs előtt azokat választjuk ki, akikről úgy gondoljuk, hogy az adott találkozón a legnagyobb mértékben tudnak hozzájárulni a céljainkhoz. Van néhány apróság jelenleg, de reméljük, hogy ezek megoldódnak a meccsig."

Lopeteguia kép forrása: YouTube (Sevilla FC)

"A csapat nagyon izgatott a mérkőzés miatt, és azért, ahol most állunk. Az előző idényhez képest javíthatunk. Nagyon nehéz év van mögöttünk, figyelembe véve, hogy honnan indultunk, de még többet akarunk elérni úgy, hogy minden meccsen keményen és elszántan dolgozunk. Néha egy győzelem, néha vereség után érkezel el egy mérkőzéshez, de a csapat most nagyon lelkes, nem is kell nagyobb ösztönzés. Soha nem nézünk vissza."

"Azért tartunk ott, ahol, mert nagyon jó idény van mögöttünk. Semmit nem kaptunk ajándékba. Megpróbálunk még tovább javulni, most pedig itt az ideje szembe szállni a Real Madriddal, egy csapattal, amely ellen mostanában nem tudtunk nyerni. Most ez az, ami motivál minket, ugyanazzal az izgatottsággal és ambicióval lépünk pályára, mint mindig. Zidane munkája önmagáért beszél, senkinek nincs oka kételkedni a képességeiben. Ő a megfelelő edző a Real Madrid számára."

"Volt ellenük néhány nagyon kiegyenlített meccsünk, de végül ők nyertek. Ez most egy más mérkőzés lesz. Megpróbálunk jól felkészülni, és hozzásegíteni a játékosokat, hogy elérjék a holnapi célt."

Forrás: sevillafc.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…