Zidane: Büszke vagyok a játékosaimra, most a bajnokságra kell koncentrálnunk

Zinédine Zidane értékelése a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját követően.

A mérkőzés
„A Chelsea jogosan jutott tovább. A legjobbunkat nyújtottuk, de megérdemelten nyertek és jutottak tovább. A játékosok felkészültek voltak az elődöntőre és büszke vagyok rájuk. A tőlük telhetőt megtették, de egy mérkőzésre voltunk a döntőtől, a Chelsea pedig nagyon jól játszott. Ők mentek tovább, és gratulálni szeretnék nekik.”

„Sok játékosunk hiányzott, de még van hátra négy mérkőzés a bajnokságból, amelyekre össze kell szednünk magunkat, hogy küzdhessünk a bajnoki címért. Erre nagy szükségünk lesz. Szépen meneteltünk a Bajnokok Ligájában, de végül a döntő elött egy mérkőzéssel alulmaradtunk. Négy meccsel a vége elött, nem létezik, hogy bedobjuk a törölközőt. Olyan erősen kell zárnunk a szezont, ahogy csak bírjuk.”

Cserék
„Az első cserék Vinícius Jr. és Mendy helyére jöttek. Szerettük volna az új szélsőkkel jobban kihasználni a pálya azon részeit, amit meg is tettünk. Pontosabbnak kellett volna lennünk az utolsó harmadban, mert lőtt gól nélkül nehéz helyzetben vagy, különösen, amikor az ellenfél ilyen sok helyzetet alakít ki. A fociban ki kell használnod a lehetőségeidet. Elégedett vagyok azzal, amit a Bajnokok Ligájában elértünk, most viszont talpra kell állnunk, és a bajnokságra koncentrálnunk.”

Motiváció
„Ilyen a foci. Ez egy kemény mérkőzés volt. Harcoltunk, és a legjobbunkat adtuk. Jól kezdtük a mérkőzést. Sokat nem változtatott a helyzeten a góljuk, azonban mentálisan nagy hatása volt. Csalódottak vagyunk. Senki sem boldog, amikor az elődöntőben vérzik el. Nehéz pillanatok ezek, de holnap már újra edzésbe állunk és készülünk a következő találkozóra.”

Vinícius Jr. új szerepe
„Ma más pozícióban kellett helytállnia, mint általában. Három védő mellé még szükséged van két szélsőre. Vinícius alkalmas erre a pozícióra, és ez volt az elképzelés. Ahogy te is mondtad, mindent beleadtunk, viszont a Chelsea ma nagyszerűen játszott, amihez gratulálnunk kell nekik, csakúgy mint a játékosaimnak, amiért idáig eljutottunk. Nem volt könnyű. A legjobbunkat adtuk, de ez sem volt elég. Egy erősebb csapattal találkoztunk.”

zidane-realmadrid-chelsea

„Muszáj volt ebben a rendszerben pályára lépnünk ma este. Vinícius Jr. képes ezen a poszton játszani, még ha a bal oldalt jobban is szereti, ma jobb szélsőként volt rá szükség. A pálya teljes széle az övé volt, és jó teljesítményt nyújtott. Nem kell kifogásokat keresnünk. Ha megnézed a mérkőzést, láthatod, hogy az ellenfél megérdemelten győzött és ennyi az egész.”

A csapat teljesítménye
„Ahogy mindig mondom, jobban szeretem a csapatomat egy egészként kezelni. Gratulálnunk kell nekik azért, amit a nehézségek ellenére is elértek. Egy lépésre voltunk a döntőbe jutástól, de ez ma nem nekünk adatott meg. A kezdők megfelelő állapotban voltak a mérkőzésre. A végére elfáradtunk, de ha játszik egy játékos, az azért van, mert készen áll rá.”

Hazard
„Mérkőzésekre van szüksége. Edennek vissza kell nyernie a magabiztosságát, és erre csak akkor lehet képes, ha játszik. Ez egy lépcsőzetes folyamat. Fokozatosan vissza kell térnie, mivel ez még mindig csak a második mérkőzése volt sorozatban.”

Játékrendszer
„Az alakzatban semmi bonyolult nem volt. Három védővel és két visszavont szélsővel játszottunk. Sok mérkőzést játszottunk már így. Nem akartak összejönni a dolgok, sok párharcot veszítettünk, és valami hiányzott a játékunkból.  Ez tény, de mi a tőlünk telhető maximumot nyújtottuk, és ilyen a foci. Összességében ezek kulcsfontosságú mérkőzések, és voltak az elején helyzeteink, ahol ha gólt tudtunk volna szerezni, más lett volna a helyzet. Ennek azonban az ellentéte történt, és további nehézségeket okozott, hogy sok lehetőségük volt. Megérdemelték a győzelmet, és pont.”

Sérülések
„Erről idén már sokat beszéltünk. Ez egy sérülésekkel, hullámvölgyekkel és sok minden mással teletűzdelt év volt. Van ez így.  Sőt mi több, nagyszerű dolgokat tettünk, hogy az idei kiírásban ilyen messzire eljuthassunk. Megérdemeltük, és mindösszesen egy lépcsőfokra voltunk a döntőtől, egyetlen meccsre. Gratulálnunk kell a ma este jobb teljesítményt nyújtó csapatnak. Ez nem változtat azon, amit elértünk. Ki kell pihennünk magunkat, és az utolsó négy mérkőzésre koncentrálni."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK