Tuchel: Nagyon akartuk ezt a sikert, ez volt a kulcs

A Chelsea német származású vezetőedzője válaszolt az újságírók kérdéseire, miután csapata 2-0-ra legyőzte a Real Madridot, és a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott.

A mérkőzés
„Tudod, hogy minden kihagyott helyzet bármelyik pillanatban megbosszulhatja magát a Real Madrid ellen, akár a semmiből is, az egyéni képességeikből adódóan. Így tehát hatalmas siker, hogy ezek ellenére pozitívan, a ma látott fizikális és mentális állapotban maradtunk, hogy végig aktívak voltunk, és a második gól megszerzése volt a szemünk előtt, és nem engedtük, hogy a Real Madrid beszorítson minket és helyzeteket alakítson ki.”

„Egy szó, mint száz, nagyon elégedett vagyok a mutatott alázattal, és jár a hatalmas elismerés, továbbá a gratuláció a csapatnak.”

A hozzáállás
„Teljesen beszippantott a találkozó, de egyszer sem láttam változást a játékosok testbeszédén, bátrak és pozitívak maradtak. Egy újabb kapott gól nélkül lehozott mérkőzés, és ismét megérdemelten, hála a jó kapusunknak és a játékosoknak, akik elszántan védekeztek. Nagyon akartuk ezt a sikert, ez volt a kulcs.”

tuchel-chelsea-realmadrid
Kép forrása: chelseafc.com videófelvétel

„Ez egy újabb energiával teli teljesítmény volt, tele pozitív töltettel, éhséggel. Példaértékű hozzáállást mutattunk az első félidőben, amikor szenvednünk kellett, és micsoda második félidő volt. Sosem lógattuk az orrunkat, hanem még a kihagyott ziccerek után is emelt fővel harcoltunk tovább. Mindvégig optimisták maradtunk, és semmit sem bántunk meg, szóval fantasztikus volt.”

Manchester City (a Chelsea épp a Manchester City-t ejtette ki pár hete az FA kupa elődöntőjében)
„Ez semmilyen előnyt nem jelent számunkra, azonban jó érzés, és az önbizalmunknak is mindenképpen jót tesz.”

„Szerettük volna csökkenteni a lemaradásunkat a Manchester City-hez képest, és azon az elődöntőn nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, olyat amilyenre most is szükségünk lesz. De ez bizakodásra ad okot.”

„Magabiztosan és optimistán fogunk megérkezni Isztambulba, és remélhetőleg sérültek nélkül. Egyértelműen a győzelem lebeg majd a szemünk előtt.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK