Casemiro: Most láthattuk igazán, milyen nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját

A Chelsea ellen 2-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-elődöntőt követően Casemiro, Vinícius Jr. és Courtois értékelte a látottakat.

Casemiro

Teljesítmény
„Jobbak voltunk az első 25 percben, és Karimnak volt pár helyzete. Ezt követően azonban jobban játszottak és több helyzetet alakítottak ki. Nem kereshetünk kifogásokat, és az időben sem mehetünk vissza. Nem sajnálhatjuk magunkat.”

„Most már a bajnokságra kell fókuszálnunk. A hétvégén a Sevillával találkozunk, és az sem ígérkezik könnyű összecsapásnak. Ez egy jó lehetőség volt, hogy a döntőbe jussunk, de a Chelsea volt a jobb csapat, és gratulálnunk kell nekik.”

Csalódottság
„A következő meccsre kell összpontosítanunk. Csalódottak vagyunk, mivel egy nagyszerű teljesítmény lett volna a szurkolóink nélkül, egy ennyi sérülést és a vírussal járó hiányzást hozó évben döntőbe jutni, de mindent beleadtunk. Minden mérkőzés nehéz, de most láthattuk igazán, milyen nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

Ramos
„Jól teljesített. Ő a kapitányunk és a vezetőnk a pályán. Hihetetlen fontos játékos számunkra, és keményen dolgozik, csakúgy, mint bárki más.”

Casemiro-realmadrid-chelsea

Courtois

A mérkőzés
„Az első félidőben nálunk volt a labda, de nem tudtunk vele mit kezdeni. Volt Karimnak egy nagy lehetősége, amit azonban a kapusuk bravúrral hárított, ezt követően pedig megszerezték a vezető találatot. A második játékrészben próbáltunk gólt szerezni, de keményen védekeztek, a kontráikkal pedig sok gondot okoztak.”

„Ez mindig nehéz, de tovább kell lépni. Előfordul, hogy veszítesz, hiszen ilyen a foci. Ki kell magunkat pihennünk a vasárnapi Sevilla elleni mérkőzés elött. Megpróbáltunk támadásokat vezetni és gondot okozni nekik, de nagyon gyors kontrákat vezettek, amikkel sokszor megszenvedtünk.”

Mi hiányzott a csapatból?
„A Bajnokok Ligája nem gyerekjáték. Néha olyan nagyszerű csapatokkal kell játszanod, mint amilyennel most nekünk kellett, és ilyenkor nem tudsz mit tenni. Jövőre szintén megpróbálunk a döntőbe jutni, viszont amikor ennyi jó csapat van, ez egy cseppet sem egyszerű. Ez volt az álmunk, azonban a Chelsea jobban játszott.”

Courtois

Vinícius Jr.

A folytatás
„Egy erős csapattal találkoztunk, akik jó teljesítményt nyújtottak. Mindent tőlünk telhetőt megtettünk, de most már bajnokságért kell küzdenünk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült nyernünk, de van még négy nagyon fontos mérkőzésünk, hogy megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. Természetes, hogy egy csapat, amelyik az elmúlt években mindent megnyert, egyszer csak elbukik, de továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy még több nagy kupát nyerhessünk a szurkolóinknak. Koncentrálnunk kell a továbbiakban is.”

Új pozíció
„Ma egy új pozícióban kellett játszanom, azonban az edző jól elmagyarázta, hogy mit kell tennem, még ha nem is sikerült nagyban hozzájárulnom a csapat játékához. Tovább kell dolgoznunk, hogy megnyerhessük a bajnokságot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK