Beszámoló: Chelsea – Real Madrid (2-0): Felébredtünk a BL-álomból

A Real Madrid európai útja egy 2-0-s, Chelsea elleni vereséggel fejeződött be ebben az idényben, miután a Samford Bridge-en a londoniak meg tudták nyerni az 1-1-es első mérkőzés után a BL-elődöntő visszavágóját.

A blancók szinte az egész mérkőzésen gyengébbek voltak ellenfelüknél, mindössze két Karim Benzema helyzetet írhatunk fel a gólszerzési lehetőségek listájára. Végig a Chelsea vitte a show-t, ráadásul Werner és Mount jóvoltából a gólokat is ők szerezték, így végül 3-1-es összesítéssel jutottak a torna döntőjébe, ahol a Manchester City lesz az ellenfelük.

Zidane kezdőcsapatába hosszú kihagyás után visszatért a kapitány, Sergio Ramos, de kezdő volt Mendy és Hazard is. A középpályát a szokásos CKM-trió alkotta, támadásban pedig Benzema mellett Vinícius próbálkozott a védelem megzavarásával.

A Chelsea jól (és egyébként kifejezetten durván) kezdte a meccset, Werner révén a vezetést is majdnem megszerezték, ám a találatot les címén érvénytelenítették. Ez már egy jel volt a Madrid számára, hiszen Casemiro labdavesztése a középpályán azonnali büntetést eredményezett. Nem úgy, mint Kai Havertz teljesen érthetetlen megmozdulásai, amelyekkel kétszer is büntetlenül letarolta Nachót.

Hazard

A Madrid ezt követően hamar magára talált, és Benzema adott le figyelmeztető lövést Mendy kapujára, amelyet a kapus hatalmas bravúrral hárítani tudott.

Az első gólt aztán mégis a Chelsea szerezte. Kanté játszotta be a labdát Havertzek, aki Courtois felett a kapufára pöccintett, a kipattanó labdára pedig egyedül Werner mozdult rá, így senkitől sem zavartatva, néhány centiméterről a kapuba bólintott. 1-0. A Madrid számára persze sok minden ettől a góltól még nem változott meg, hiszen most is biztos volt, hogy ha szeretnének továbbjutásról beszélni, egy gólra minimum szükségük volt.

Ennek megfelelően Benzema próbálkozott újra nem sokkal később. A francia ezúttal egy beadást követően fejelt a kapu irányába, azonban Mendy talán élete legnagyobb nyújtózását bemutatva kitolta a labdát a kapu fölé.

A második félidő elején Havertz ismét kapufát talált, ezúttal egy fejessel, jelezve, hogy a kékek nem akarnak megállni egy gólnál. Ezután Mount előtt adódott helyzet egy Werner-sarkazás után, majd Havertz lövését hárította bravúrral Courtois. Ezek nem a Madrid percei voltak.

Zidane nem sokkal a 60. perc után pályára küldte Valverdét és Asensiót Mendy és Vinícius helyére.

Aztán Kanté előtt adódott hatalmas lehetőség. A francia végigrobogott a pálya bal oldalán, lekövetve csapata kontráját, majd a tizenhatosnál megkapta a labdát, lőtt, de Courtois résen volt, és hárítani tudott. Ha nem lett volna ilyen remek formában a belga óriás, a Chelsea ekkorra már lezárhatta volna a továbbjutás kérdését.

Ezt követően lényegében már csak a Chelsea játékában volt benne a gól. A londoniak minden párharcot megnyertek, földön és levegőben is, szorosan letámadták a teljes Real Madridot.

Zidane még megpróbálkozott mindent feltenni egy lapra, és Casemiro helyére beküldte Rodrigót, ám ez már kevésnek bizonyult. A Chelsea magabiztosan irányította a találkozót, és minden nyitott kérdést lezárt, amikor Mount Pulisic passza után néhány méterről a kapuba vágta a labdát. 2-0. Vége a BL-álomnak.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK