Nuri Şahin: A Real Madrid a Bajnokok Ligája egyeduralkodója

Izgalmas és kifejezetten élvezetes napok várnak Európa elsőszámú klubsorozatának kedvelőire. A Real Marid 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán, míg a Manchester City idegenben harcolta ki a győzelmet.

Nuri Şahin, aki a Dortmund játékosaként 2013-ban döntős volt, illetőleg a 2011/12-es idényben a Real első csapatában is megfordult, úgy véli, Zidane játékosai rendelkeznek azzal a minőséggel és tapasztalattal, amely elengedhetetlen a kirobbanó formában futballozó Chelsea legyőzéséhez.

„Azt hiszem egy nyílt és kiélezett összecsapásra számíthatunk, ahogy az első mérkőzésen is. Izgatottan várom a szerdai mérkőzést. Jelenleg mindkét fél a legjobb formáját mutatja. Thomas Tuchel irányítása alatt a Chelsea játéka teljesen megváltozott, igazán eredményesek lettek, a játékosok pedig taktikailag jól felkészültek. Megkockáztatom, hogy jelenleg ők játszák a legjobb futballt Európában. Egyértelmű, hogy van egy céljuk, tervük a megvalósításhoz. Jól ismerem az edzőjüket, taktikailag a legfelkészültebb.”

„Ugyanakkor a másik oldalon ott a Bajnokok Ligája egyeduralkodója élén Zinédine Zidane-nal. Akkor is jó helyzetben vannak, ha az emberek többsége nem így gondolja. Szorítok értük és bízom a továbbjutásukban. Azt hiszem, képesek rá.”

„Mindentől függetlenül egy jó meccsre számítok.”

Şahin mindösszesen tíz alkalommal lépett pályára a Real Madrid mezét viselve, kiteljesedését sérülések sorozata akadályozta.

„Minden áldott nap szembesültem Benzema kivételes képességeivel. Közelről lehettem szemtanúja az általa képviselt minőségnek, lendületnek. A mai napig a legmagasabb szinten teljesít.”

„Különleges tapasztalat és élmény volt az öltözőn osztozni ezekkel a srácokkal. Látni, mennyire profik és mennyire jók abban, amit csinálnak. Az olyan karakterek kielégíthetetlen éhségét, mint Sergio Ramos, vagy Karim Benzema, akik 10-15 éve a futball csúcsán vannak, kifejezetten csodálom. Őrület, ahogy vágynak a sikerre, pedig lényegében már mindent megnyertek.”

„Látni őket edzeni, igazán különleges élmény volt. Benzema jelenleg is a világ legjobb három csatárának egyike. Minden áldott nap figyeltem az edzéseken, elképesztő, hogy a mai napig milyen jól játszik.„

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK