Courtois: Már gyerekként is a Real Madrid volt az álmom

A Realmadrid TV egyik műsorának legutóbbi vendége a királyi gárda játékosa, Thibaut Courtois volt. A belga kapus többek között érkezéséről és madridi karrierjéről is beszélt az adásban.

„Gyermekként arról álmodtam, hogy egyszer a Real Madridban játszom majd, most pedig lehúzhatom ezt a listámról. A világbajnokság után keresett meg a klub és közölték, hogy tárgyalni fognak a Chelsea-vel. Nagyon izgatott voltam és reméltem, hogy megvalósul a transzfer.”

„A bemutatásom napja életem egyik legszebb élménye volt. Látni a BL-serlegeket és a stadionban helyet foglaló szurkolókat nagyon boldog pillanat volt. Különlegesnek érzed magad, ezért ez a világ legnagyobb klubja. Ahogyan megszervezték a bemutatást, ilyet még egyetlen csapatnál sem láttam. A Chelsea-nél készítettek egy képet az edzőpályán, és ez minden. Csodálatos azt hallani, hogy a Real Madrid játékosa vagy.”

Debütálás és az első idény

„Mindenre emlékszem. Büntetőt rúgott az ellenfél, de ez nagyszerű pillanat volt a bemutatkozásra, megnyerni a mérkőzést és elkezdeni a madridi kalandot. Tudtam, hogy nehéz lesz és néhány idény nehezebb lesz majd, mint a többi, de ilyenkor nyugodtnak kell maradni. Futballistaként a legfontosabb az, hogy ne veszítsd el az önbizalmad. A labdarúgást többnyire fejben játsszák.”

Thibaut Courtois

Bajnoki cím 2020-ban és üres lelátók

„Tudtuk, hogy egy különleges idényben volt részünk. Olyan volt, mint egy minitorna, egy rövidtávú versenyfutás. A sportot a lelátón lévő szurkolók teszik különlegessé és gyönyörűvé, nehéz pótolni az adrenalint, amit tőlük kapunk. Címekért szállsz harcba, de ez így más. Az idegenben játszott nehéz mérkőzéseken segít az, hogy az ellenfélt nem buzdítják a fanatikusok, nincs meg az a támogatás, amit minden csapat megkap a Real Madrid ellen.”

A Real Madrid kapuját őrizni

„Nem könnyű a Real Madrid kapusának lenni, mert mindig nyomás nehezedik rád és mindent védened kell, nem is említve azokat a hálóőröket, akik előtted szerepeltek a csapatban. Az egész csapattól csodát várnak, különösen a Bernabéuban, ahol igazán érződik az, hogy jól kell játszanod és nyerned kell. Ez teszi a Real Madridot azzá, ami.”

„Nyugodt kapus vagyok és jó vagyok az egy az egy elleni párharcokban. Nagyon sokat fejlődtem lábbal, mert régebben ez volt a gyenge pontom, de már úgy érzem, nyugodtan ki tudom játszani a labdát hátulról. Mentálisan erős vagyok és nagyon idegesít az, ha vereséget szenvedünk. Imádom a győzelmet és néha ugyan magam alatt vagyok egy napig, de igazi győztesként ilyenkor ismét nyeregbe szállsz a harcolsz. Elit játékosként szükséged van a győztes mentalitásra, így teljesíthetsz a legmagasabb szinten.”

Inspiráció és példaképek

„Oliver Kahn elképesztően fegyelmezett és igazán fantasztikus volt a maga idejében. Higuitát öröm volt nézni, valamint Chilavertet is a büntetőivel és szabadrúgásaival. Buffonnak rengeteg nagyszerű tulajdonsága van, különösen a reflexei és a mentalitása kiemelkedő. A Real Madridot pedig Iker Casillas miatt néztem. Csodálatos hálóőr volt, minden idők egyik legjobbja és egy madridi legenda a rengeteg megszerzett címével. Emlékszem a bemutatkozására, néztem a Bajnokok Ligája meccseit, a szobámat a futball nagy pillanatai borították és még egy Real Madridos sálam is volt. Van der Sarra is felnéztem, mert magas volt, testfelépítése hasonlított az enyémhez.”

Thibaut Courtois

Korai időszak

„Több különböző poszton is játszottam régen, egészen a 11-11 elleni meccsekig szélsőhátvéd voltam. Nagyon örültem, hogy a kapuba kerültem, mert imádtam vetődni, mint amikor a szüleimmel röplabdáztunk otthon. 11 éves voltam, amikor kisebb nehézségekkel küzdöttem, mert már nem akartam kapus lenni, szerettem volna mezőnyjátékosként szerepelni vagy egy másik sportágat kipróbálni. Azon gondolkodtam, hogy röplabdára váltok, a nevezési időszak azonban lejárt, így adtam egy újabb esélyt a futballnak.”

„13 évesen kerültem a Genkhez. Egy különleges edzésprogram keretin belül sokkal keményebben edzettünk és fejlődtünk. 14 vagy 15 esztendős lehettem, hirtelen megnőttem és ez is gondokat okozott, mert nem voltam teljesen ura a testemnek és kis híján elveszítettem a helyem a csapatban. Szerencsés voltam, hogy az edzőm hitt bennem és tudtam, hogy a gondjaim csak átmenetiek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK