Zidane: Meg akarjuk nyerni a bajnokságot

A francia mester az Osasuna elleni bajnoki előtt.

„Még mindig versenyben vagyunk a bajnoki címért. Mindig a napi munkánkra koncentráltunk, a LaLiga pedig az utolsó pillanatig kemény lesz. Közeledik az idény vége, és egy nagyon fontos meccs vár most ránk, maximálisan erre koncentrálunk. Három pont forog kockán, megpróbáljuk mindet begyűjteni.”

„Nem irányíthatunk mindent magunk körül, csak arra lehet ráhatásunk, amit mi teszünk. Sok meccset kell lejátszani, sok játékperc van még hátra, sok minden változott ebben az idényben a sérülések és a COVID miatt, de a legfontosabb továbbra is az, hogy akik bevethetők, készen álljanak a harcra. Annyi pontot akarunk szerezni, amennyit csak lehet. Így működik a futball. Ha elkezded túlgondolni, akkor nagyon nehéz dolgod lesz, és nem tudsz mindent megcsinálni.”

„A trófea megnyerése szempontjából a legfontosabb szempont az, hogy annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak lehet. Négy csapat van versenyben, ez a küzdelem pedig a végsőkig fog tartani. Minden apróságnak nagy jelentősége van, négy csapat küzd még az első helyért, mindent beleadunk annak érdekében, hogy bajnokok legyünk.”

Zidane

„A Barcelona meccse? A LaLiga hihetetlenül nehéz sorozat, ez az utolsó pillanatig nem fog változni. Nem lelem örömömet a riválisaink vereségeiben. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és a végsőkig küzdeni fogunk ezért. Arra akarunk koncentrálni, ami előttünk áll, most az Osasuna elleni meccsre összpontosítunk.”

„Nem tudom megmondani, hogy mi okozza a sok sérülést. Minden klubnak megvannak a problémái, talán mi még jobban szenvedünk ettől. Amíg eljutottunk idáig, rengeteg nehézséggel kellett megküzdenünk, a játékosok pedig elképesztően reagáltak, és megmutatták, hogy ennek a csapatnak van karaktere. Ez most a kemény munkának és a szenvedélyünk iránti elkötelezettségnek köszönhető, továbbá annak, hogy hiszünk abban, amit a pályán csinálunk.”

„Amikor hét vagy nyolc jelentős sérülés sújtja a csapatot, akkor felteszed a kérdést, hogy mi történik, de mi hiszünk magunkban, és ez a legfontosabb ahhoz, hogy túllendüljünk a dolgon. Eddig is ezt tettük, és a hátralévő időben is ezt fogjuk tenni. Edzőként nagyon zavar a sok sérülés, hiszen azt akarom, hogy a játékosaim fittek és egészségesek legyenek. Amikor egyikük megsérül, vagy visszaesik, nem örülök neki, de tovább kell mennünk és pozitívnak kell maradnunk. Megtanultam, hogy ahol problémák vannak, ott megoldások is vannak, mi pedig folyamatosan azon dolgozunk, megtaláljuk azokat.”

„Minden pillanatban megtettük, ami tudtunk. Nem könnyű egy olyan keretet menedzselni, mint a Real Madridé, hiszen mindenkinek megvan a vélemény. Az én munkám az, hogy a lehető legjobban menedzselje a dolgokat. Persze a sok sérülés miatt ez nem könnyű. Fura idény volt ez, hiszen a fizikai felkészülés nagyon fontos minden játékos számára, erre pedig egyáltalán nem volt időnk ezúttal, szóval csak edzünk és meccseket játszunk. Amikor teljesen kifulladva is dolgozol tovább, és kevés időd van felkészülni, akkor jöhetnek a sérülések, és talán most is ez történt. A lehető legjobban próbáljuk kezelni a helyzetet. Remélem, hogy még hét meccset kell lejátszanunk. A végsőkig küzdeni fogunk.”

„Fizikálisan rendben vagyunk. Apróságokon múlik minden. Védekezésben jó formában vagyunk, fontos, hogy jól járassuk a labdát. Az erősségünk az összedolgozásban és a közös védekezésben rejlik. Javulnunk kell a labdajáratásban, ezen próbálunk változtatni. Ha megszerezzük a labdát, akkor jön el a pillanat, hogy megteremtsük a különbséget a technikai képességeink segítségével.”

„Ramos újra velünk dolgozik, ami nagyszerű hír. Akár játszhat is, holnap kiderül. A keretet később nevezzük meg, ki fog derülni, hogy ott lesz-e, mindenesetre készen áll.”

Marcelót behívták a választási bizottságba: „Így megy ez. Teljesíteni fogja a kötelességét. Semmi nem változott. Szerdán már velünk lesz.”

„Mendy nem lesz ott az Osasuna ellen. Még a felépülés szakaszában van, nem edzett a többiekkel. Meglátjuk, hogy szerdára milyen állapotban lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…