Beszámoló: Real Madrid – Chelsea: Nem sikerült a győzelem, minden a Stamford Bridge-en dől el

Egy első félidőben szerzett Benzema-gól segített túllendülni a gyenge kezdésen és az egy pont megszerzésében a Real Madridnak a Chelsea elleni BL-elődöntő első mérkőzésén a Di Stéfanóban.

Christian Pulisic korán megszerezte a londoniak számára a vezetést, ám Benzema kiegyenlített, a második félidőben pedig nem született újabb találat, így döntetlennel vonulhattak le a csapatok a pályáról.

Pulisic lett az első amerikai játékos, aki betalált a Bajnokok Ligája elődöntőjében, és az első, aki gólt szerzett a Real Madrid ellen.

Zinédine Zidane három középső védővel állította ki a csapatot, ami azt jelentette, hogy Militão, Varane és Nacho előtt Marcelo és Carvajal futballozott a széleken. A középpályán ma is a Casemiro, Modric, Kroos trió kapott helyet, a támadásokért pedig ezúttal Benzema és Vinícius felelt.

A Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois már a meccs elején komoly feladatot kapott, amikor Timo Werner lövésénél kellett közbeavatkoznia. A német támadó Pulisic fejesét követően teljesen tisztán lőhetett kapura, ám a belga óriás még lábbal bele tudott kapni a labdába, így megakadályozva a gyors vendég vezetést.

Real Madrid - Chelsea 1-1

Néhány perccel később az amerikai már saját maga vette a kezébe az irányítást, és egy remek indítás után kiugorva kicselezte a blancók zavart védőit, eltolta a labdát a kimozduló Courtois mellett, aki csak ujjbeggyel tudott beleérni a labdába, majd a kapuba lőtt, és bár lövése érintette a gólvonalon álló Varane vállát, a francia nem tudta megakadályozni a gólt. 0-1.

A Real Madrid ötlettelenül játszott, egészen addig, amíg Benzema gondolt egyet, és megeresztett egy távoli ballábas bombát, ami a Mendy részéről akár nyugodtan be is akadhatott volna, ám a kapufa nem így gondolta. A blancók ebben az időszakban kezdtek éledezni.

Egy kisszöglet után Marcelo adta keresztbe a labdát, amelyet Casemiro fejelt Militão fejére, aki Benzemához továbbította a játékszert. A francia először szintén fejjel ért labdába, majd a megszelídített és ezzel magának lekészített bogyót nagy erővel lőtte Mendy kapujába. 1-1.

A mérkőzés a második félidőben sokkal alacsonyabb tempóban zajlott, a Real Madrid eleinte magas letámadással próbálkozott, és a Chelsea nem is igazán tudott átmenni a hazaiak térfelére. Mindkét csapat próbálta tartani a labdát, így egy nem túl látványos, ám feszült félidőt láthattunk.

A játékrész közepén Zidane cserélt, Vinícius helyére Hazard érkezett, nem sokkal később pedig Asensio és Odriozola váltotta Marcelót és Carvajalt. De a cseréktől nem igazán pörögtek fel a blancók támadásai, még akkor sem, ha Zidane csapata az utolsó percekben jobb volt, mint ellenfele. A hazaiak és a vendégek sem tudták gólra váltani a lehetőségeiket, így végül mindkét csapat 1-1 ponttal térhetett haza, a továbbjutás kérdése pedig nyitott maradt. Hogy ki jut be a döntőbe, az a Stanford Bridge-en kiderül, méghozzá jövő szerdán.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK