Zidane: Nevetséges a gondolat, hogy jövőre nem szerepelünk a BL-ben

Holnap este 9 órakor a Chelsea-vel csap össze a Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A mérkőzés előtt Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, mely során szót ejtett a sérülésekről, Hazard-ról, Militãóról és az UEFA esetleges szankcióiról is.

A mérkőzés

„Két nagyon tapasztalt csapat találkozik holnap, és mindkét mérkőzésen jó teljesítménnyel kell előrukkolnunk, ha a döntőbe akarunk jutni. Erre készülünk és az első perctől az utolsóig küzdeni fogunk.”

„Ez egy elődöntő, kemény dolgunk lesz. Ez a legnehezebb és a legizgalmasabb is, mert ez a következő mérkőzésünk. A Bajnokok Ligája egy különleges sorozat, és úgy állunk az elődöntőhöz, ahogy egy BL-elődöntőhöz kell. Jól felkészültünk, készen állunk arra, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.”

Chelsea

„Nem hinném, hogy a Chelsea védekezésre készül. Egy kompakt csapatról beszélünk, támadásban és védekezésben is jól teljesítenek. Elvégezték a munkát a Bajnokok Ligájában és hozzánk hasonlóan okkal jutottak el idáig. Jól kell védekeznünk és helyzeteket kell kialakítanunk, amikor csak lehet, mert a Chelsea sok gondot okozhat.”

ZidaneA kép forrása: realmadrid.com

Az UEFA esetleges szankciói

„Nevetséges a gondolat, hogy jövőre nem szerepelünk a Bajnokok Ligájában. Nem tudok mást mondani. Sok szó esik erről a helyzetről, de nekünk a holnapi összecsapásra kell koncentrálni. A többi nem a mi kezünkben van, így erről sokat lehet beszélni. Azt akarjuk, hogy a Real Madrid jövőre is a BL-ben szerepeljen.”

„A játékvezető végzi a maga munkáját, nekünk a játékra kell fókuszálnunk. Ha azt kezdjük gondolni, hogy a döntések ellenünk szólnak, veszítettünk. Az első perctől az utolsóig küzdenünk kell, a többit nem irányíthatjuk, így nem is kellene belefolynunk ezekbe a dolgokba.”

Florentino Pérez

„Az elnök tudja, hogy a helyén van a szívem, és azért vagyunk itt, hogy a Chelsea ellen készüljünk. Nincs itt az ideje annak, hogy másról ejtsünk szót. BL-elődöntőt játszunk és csak erre gondolunk.”

Bajnokság vagy Bajnokok Ligája?

„Nem fogunk választani. Mindkét sorozatban érdekeltek vagyunk. Voltak nehézségeink, de mindig képesek voltunk összeszedni magunkat. Még egy hónap van az idényből és a körülményektől függetlenül küzdeni fogunk az utolsó pillanatig. Nem gondolunk másra. Lehet, hogy vannak gondjaink, de minden csapat így van ezzel. Mindent beleadunk, ha pályára lépünk, és mi vagyunk a Real Madrid, tudjuk, hogy minden lehetséges. A folyamatos munka visz minket előre, minden nap igyekszünk folytatni a versenyt.”

Kroos és Mendy

„Toni jól van és bevethető lesz holnap. Ferland még nem áll készen. Még dolgoznia kell egy kicsit.”

Militão fejlődése

„Jól teljesít és elégedettek vagyunk vele. Türelmes volt és keményen dolgozott. Minden játékos hozzáad valamit a csapat teljesítményéhez, Militão tökéletesen bizonyította ezt.”

Hazard visszatérése

„Jól van. Nagyon jól érezte magát legutóbb a pályán, és ami a legfontosabb: nem érzett semmilyen fájdalmat. Már készen áll. Örülünk, hogy bevethető, mert sokat adhat a csapatnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK