Tuchel: Bátor és agresszív futballt szeretnénk játszani

A Real Madrid kedden este 9 órakor a Chelsea együttesét fogadja a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az angolok vezetőedzője, Thomas Tuchel a találkozó előtt Kovačić és Azpilicueta játékáról is szót ejtett az aktuális ellenfél mellett.

Kovačić szerepeltetése

„Pillanatnyilag a hatos pozícióban nem állunk túl fényesen Mateo sérülése miatt. Remélhetőleg a Fulham ellen már játszhat, de nem edzett még a csapattal, ezért úgy vélem, a keddi összecsapás még korai lenne számára. Nagyon örült, hogy játszhat korábbi csapattársai ellen, ő egy létfontosságú játékos számunkra.”

„Sokat segíthetett volna a Brighton és a West Ham ellen a technikai adottságaival és labdás mozgásával, de ez van. A csapat nagyszerű munkát végez és ezt kell folytatnunk.”

"Kovačić nem fog játszani. Mindenki más bevethető és kerettag, egyedül rá nem számíthatunk holnap."

TuchelA kép forrása: chelseafc.com videófelvétel

Azpilicueta játéka

„Fantasztikusan játszik és mindenképpen szeretném, hogy pályán legyen, mert nagyszerű kapitány és rendkívüli sportember. Megtestesít mindent, amit a Chelsea jelent – szerény, nagy harcos, mindig a győzelem lebeg a szeme előtt és mindent megtesz, hogy háromnaponta formában legyen. Igazi profi, számára nincs túl kemény munka vagy túl hosszú táv.”

„Szélsővédőként játszott, ami kicsit nehézkes volt számára, mert sokszor kényszerült hosszú futásra. Kicsit más volt ez neki, de azért döntöttünk Andreas [Christensen], Toni [Rüdiger] és Thiago [Silva] mellett, mert tudtuk, milyen veszélyes a West Ham rögzített helyzetekből és szükség volt a magas emberekre.”

„Azpi mindenre nyitott, ha megérti a döntések okát. Nagyon örült, hogy nagyobb feladatot kap a támadásokban, jó, hogy ilyen játékosok is vannak. A két poszt (szélsővédő és szárnyvédő) jól fekszik neki és teljes mértékben megbízható.”

Real Madrid

„Nem is lehetne nehezebb dolgod, mint a Real Madrid ellen játszani, mert ők a legtapasztaltabbak ebben a sorozatban. Jó formában vannak, ha jól tudom, körülbelül 16 meccs óta nem kaptak ki, tehát magabiztosan és felkészülten vágnak neki ennek a párharcnak.”

„Remélem bátor és agresszív futballt játszhatunk majd. Keményen csapunk össze velük és meglátjuk, ki kerül ki győztesen a párharcból. Nagy kihívás ez, de utána okosabbak és jobbak leszünk, mert rengeteg tapasztalatot szerzünk ezáltal. Kisgyerekként arról álmodozol, hogy a Real Madrid ellen játszol, boldogok vagyunk, hogy ezen a szinten sikerült ezt elérnünk.”

Hogyan áll a holnapi találkozóhoz?

„Önmagunkat kell adnunk, ez a stratégia, ha egyszer eljutottunk idáig. Minél magasabbra jutsz, annál inkább csak magadra számíthatsz, az erősségeidre és azokra a dolgokra, amikben jó vagy, amik bizonyítottan működnek, és csapatként rendelkezünk ilyen elemekkel. Ezeket próbáljuk a legmagasabb szinten alkalmazni, nem lehet máshogy megközelíteni egy ilyen találkozót. Remélhetőleg nem agyaljuk túl, nem akarjuk túlbonyolítani a dolgokat. A kihívást az jelenti, hogy önmagunk maradjunk, és a legjobb arcunkat mutassuk holnap 90 percen át.”

TuchelA kép forrása: chelseafc.com videófelvétel

A csapat kitűnő védekezése

„A legfontosabb a játékosok minősége és elhivatottsága. A minőség önmagáért beszél. Az elhivatottság pedig azt jelenti, hogy készen állsz megtenni mindent, hogy segítsd a csapattársaid, fedezd a társad, ha párharcba kerül. 100%-os megbízhatósággal szerepelni az adott poszton, ez az elhivatottság. Bízhatnak a védők a középpályásokban? Ők pedig számíthatnak a csatárokra? Ez a legnagyobb erőfeszítés, amit a meccseinkbe teszünk fizikálisan és a védekezésben.”

„A következő a bátorság. Nagyon bátran játszunk, magasan védekezünk. Sosem szabad elfelejteni, hogy néha a legjobb védekezés a labdatartás, tehát a labdabirtoklás minősége is a védelem része, valamint az letámadások minősége. A megfelelő nyomás érdekében bátornak kell lenned elöl, nagyon fontos a szervezett helyezkedés, ha meg akarod akadályozni a kontratámadásokat.”

„Az elhivatottság része a lövések blokkolása is, valamint a mentalitás, hogy ne engedd lőni az ellenfelet. Aztán ott vannak a jó kapusaink is.”

„Örülünk az ellenünk kialakított helyzetek alacsony számának, mert rendszeresen hozzuk ezeket a számokat, a kapott gól nélküli mérkőzések pedig jó érzéssel töltenek el. Ez csapatmunka, és mindig így állok a labdarúgáshoz, ez a jó benne, és a holnapi mérkőzést is szeretnénk kapott gól nélkül lehozni.”

Hangulat a csapaton belül

„Tetszett, ahogyan megérdemelten győztünk egy létfontosságú meccsen [a West Ham ellen]. Több mérkőzést is játszottunk már a legmagasabb szinten, mert ez a legkeményebb európai bajnokság, így háromnaponta találkozunk ilyen kihívásokkal. Ezekben a sorozatokban vannak kulcsfontosságú találkozók, mi azonban jól teljesítettünk és abszolváltuk a feladatot, megmutattuk a képességeinket és a mentalitásunk a Liverpool és a Tottenham ellen is, a BL-ben a Porto és az Atlético ellen, most pedig a West Ham otthonában is.”

„Így a legjobb elutazni egy BL-meccsre, egy fontos győzelemmel a hátunk mögött. Újabb tapasztalattal felvértezve utazunk el, ez pedig összekovácsolja a társaságot és közelebb hoz minket egymáshoz, amire holnap egyértelműen szükségünk is lesz, kiemelkedő teljesítményt kell nyújtanunk, ha a Real Madriddal mérkőzünk meg a döntőért.”

A keret összeszokottsága

„Minden meccsen úgy érzem, hogy képesek vagyunk nagyon magas szinten teljesíteni, és ha nem is játsszunk a legszebben, képesek vagyunk megakadályozni az ellenfelet abban, hogy ők teljesítsenek kiemelkedően, ami szintén a jó teljesítmény definíciója.”

„Úgy érzem, a csapaton belül erős kötelék alakult ki, mindenki kiveszi a részét a mérkőzésekből, készek vagyunk együtt dolgozni és szenvedni. Ha harcolnunk kell, harcolunk, ha futnunk kell, futunk, ha meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk nyomás alatt is passzolni, vagy dominálni, minden meccsen van lehetőségünk megmutatni, hogy képesek vagyunk erre is.”

TuchelA kép forrása: chelseafc.com videófelvétel

„Elképesztően magas szintet képvisel a Bajnokok Ligája elődöntője. Nem kell őrült dolgokat várni tőlünk, ugyanazt kell tennünk, mint eddig, csak a legmagasabb szinten és már tapasztalattal felvértezve. Kemény meccsek várnak ránk, szoros és fontos találkozók a Premier League-ben és az FA-kupában is. Jó pillanatban érkezik ez az összecsapás, sikerre éhesen és bátran akarunk játszani. Lehet, hogy az elődöntőben nincs még annyi tapasztalatunk, de ezt éhséggel és lelkesedéssel pótoljuk.”

Eden Hazard

„Eden egy topjátékos, kulcsszereplő volt itt hosszú évekig, a legkeményebb bajnokságban, így csak a legnagyobb tisztelettel szólhatok róla. Természetesen sokat beszélünk róla, mert nagy játékos volt itt és sokan jól ismerik.”

„Egészséges és a legutóbbi találkozón néhány percet is kapott, hogy készen álljon a holnapi összecsapásra. Ha játszik, biztos vagyok benne, hogy bizonyítani akar; meglátjuk. A Realnak sok minőségi játékosa van, magabiztosan kell várnunk a kihívást.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK