Carvajal: Optimistának kell maradnunk

A Real Betis elleni döntetlent követően Carvajal és Courtois nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

Carvajal:

A teljesítmény
„A csapat győzni jött. Nem tettünk eleget a 3 ponthoz, így csökkentek a bajnoki esélyeink. Nem voltunk elég pontosak az utolsó harmadban, és ezzel a döntetlennel lemaradunk az élmezőnytől. Megvolt az esélyünk, hogy éllovasként feküdjünk le aludni, és a többiekre egy kis nyomást helyezzünk, azonban ezzel nem tudtunk élni. Tudjuk, hogy ez egy elpuskázott lehetőség volt, azonban a végsőkig harcolni fogunk.”

„Persze, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk, és a sérülések száma nem csak azért hátráltat minket, mert az edzőnek nincs kikből válogatnia, hanem ebből adódóan az egészséges játékosok sem tudnak pihenni. Optimistának kell maradnunk, van még 5 mérkőzésünk, és megpróbáljuk megszerezni mind a 15 pontot.”

carvajal-betis-real-madrid

Személyes helyzet
„Az idei futball szempontból egy meglehetősen különös és nehéz szezon volt számomra, azonban egész jól éreztem magam.”

„Jó formában várom a keddi elődöntőt, abban reménykedve, hogy egy jó eredményt érünk majd el.”

Chelsea
„A csapat ma mindent beleadott, de ez nem volt elég a 3 ponthoz. Európa legjobb 4 csapata között már ott vagyunk, de az a célunk, hogy a legjobb 2-ben is benne legyünk, szóval minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy győzhessünk kedden. Egy nagyszerű teljesítményre fogunk törekedni.”

Courtois:

A mérkőzés
„A Betis egy erős csapat és jó szezonjuk van, továbbá a kiváló védelmüket is ki kell emelni. Ez egy megterhelő mérkőzés volt számunkra. Nehezünkre esett a megfelelő passzok, illetve lövőhelyzetek megtalálása a támadásokban. Nem tudtunk gólt szerezni. Ha a Barcelona vagy az Atlético győzni tud, akkor nehéz helyzetbe kerülünk, azonban még mindig vannak hátra mérkőzések, és a végsőkig bíznunk kell magunkban.”

„Hinnünk kell abban, amit csinálunk, kedden vár ránk egy mérkőzés, utána pedig további meccsek csupa jó képességű ellenfelek ellen, viszont a legvégsőkig ki kell tartanunk. Nem törhet össze minket ez a döntetlen.”

Courtois

Szilárd védelem
„Sokkal nehezebb gólt szerezni, amikor láthatóan jó formában van a kapus. Jól érzem magam és magabiztos vagyok, ilyenkor pedig a dolgok is a kedved szerint alakulnak. Remélem ezt a formát fent tudom tartani, hogy még több gólnélküli mérkőzéssel segíthessem a csapatot. Tudjuk, hogy a keddi egy nehéz meccs lesz, így a mai nap nem befolyásolhat minket. Most megfelelően kell regenerálódnunk, mivel ez egy kemény hét volt, de fizikálisan jó formában vagyunk és ez nagyon fontos.”

Hazard
„Megvolt benne ugyanaz a szikra, mint mindig, és nagyon éles volt. Sajnos nem próbálkozott lövéssel, vélhetően Vinícius-t jobb helyzetben látta, azonban remekül lő, és megvolt az esélye, hogy ezt bizonyítsa is. Úgy tűnik, remekül van, és egy nagy löketet adhat a csapatnak, hogy a szezon végére visszatérhetett.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK