Vinícius egyre nagyobb hatást gyakorol a csapatra

Vinícius Júnior számára a 2020-2021-es idény jelentette a fordulópontot a Real Madridnál. A fiatal szélső nagy lépéseket tett afelé, hogy javítsa megítélését a klubnál és a szurkolók körében.

A spanyol fővárosban Vini az egyik legfontosabb játékos, akinek játéka a pályán is érezteti hatását, efölött pedig nem lehet csak úgy eltekinteni. Ezt a klubnál is észrevették és senki sem kételkedik abban, hogy a 16 meccses veretlenségi sorozat egyik kulcsfigurája a brazil támadó.

Vinícius eddig 41 mérkőzésen lépett pályára az idényben – először átlépve a 40-es határt – és összesen 2242 percet kapott, ami újabb mérföldkő, hiszen első alkalommal töltött 2000-nél több minutumot a pályán. Időszakos eltűnéseinek is búcsút intett, Zinédine Zidane és közte pedig immáron minden kétséget kizáróan jó kapcsolat alakult ki.

A brazil szélső a Real Madrid topjátékosává nőtte ki magát, amit idei statisztikái is bizonyítanak. A királyi gárda terveiben már olyan játékosok közt szerepel, mint Luka Modrić, Toni Kroos, Casemiro, Ferland Mendy vagy Karim Benzema.

Kulcsember lett

A 16 meccses veretlenségi sorozat alatt, mely során a csapat 12 találkozót nyert meg, Vinícius 7 mérkőzésen járult hozzá valamilyen formában a gólszerzéshez. Legutóbb, a Cádiz ellen például ő harcolta ki a büntetőt, amit Benzema értékesített. Szerepét azonban a Liverpool és a Barcelona ellen sem lehet vitatni. Még Jürgen Klopp is elismerte, hogy Vini teljesítménye a regnáló angol bajnok ellen „lenyűgöző, de nem meglepő” volt.

Egyre nagyobb hatást gyakorol

Mondhatjuk, hogy Vinícius már a nagyágyúk közé tartozik, Benzema, Casemiro, Kroos és Modrić társaságában. Harmadik idényét tölti a spanyol fővárosban, státusza pedig megváltozott. A hullámvasút megállt, teljesítménye javult és most megmutatja, mennyire jó játékos. Nagyon reméljük, hogy hosszú távon is láthatjuk a legjobb Vinit.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK