Zidane: Nehéz meccseink lesznek, 90 percen át magas szinten kell játszanunk

Szombaton este 9 órakor a Real Madrid a Betis gárdájával csap össze a spanyol bajnokságban. A találkozó előtt Zinédine Zidane beszélt többek között a jövőjéről, a keretről és a csapatra váró nehézségekről is.

A mérkőzés

„Tudjuk, hogy holnap mérkőzésünk van és kellően kipihentük magunkat előtte. Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, nagyon egységesek és szép futballt játszanak. Készen állunk arra, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtsunk és folytassuk azt, amit elkezdtünk. Nehéz mérkőzések várnak ránk és fel kell készülnünk arra, hogy a jó kezdés mellett 90 percig magas szinten teljesítsünk.”

„Készen állunk arra, hogy jól teljesítsünk és ugyanúgy játsszunk, ahogyan eddig. Egy jó csapat ellen lépünk pályára. Ismerjük az ellenfelünket, a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha meg akarjuk szerezni a három pontot. Ez a célunk.”

A liga megnyerésének nehézségei

„A bajnokság mindig kemény dió. Mindig is mondtam, hogy a LaLigát nagyon komoly verseny jellemzi, 38 mérkőzést játszunk és ez egyáltalán nem könnyű. Ez nem változott, véleményem szerint továbbra is ez az egyik legjobb bajnokság. Mindenképpen meg akarjuk nyerni.”

A jövője

„Engem a mindennapos munka érdekel, nem tudom, mi fog történni egy hónap múlva. Mi, akik részei vagyunk ennek a projektnek, a lehető legjobban akarjuk zárni az idényt, majd csak azután beszélhetünk a jövőről. A napról napra végzett munkára koncentrálunk, most pedig különösen a holnapi mérkőzésre.”

Zinédine Zidane

Keret

„Bő keretünk van, amely ráadásul minőségi is, azonban a rengeteg sérülés és a koronavírus-fertőzések megnehezítették a dolgunkat. Furcsa egy idény ez. Sokak szenvednek azonban emiatt, nem panaszkodhatunk. A futballra kell koncentrálnunk, mindig a legtöbbet kell kihoznunk belőle.”

„Kroos most kimaradt, Modrić azonban ismét a keret tagja. Egy rossz hír mellett egy jó is. Hazard is bekerült, ez is a jó hírek közé tartozik.”

A Bajnokok Ligája elődöntője

„Holnap egy bajnoki mérkőzés vár ránk, majd lesz időnk az elődöntőre koncentrálni, nem aggódom. Sokat beszélnek erről, de szerepelni fogunk az elődöntőben, mert kiérdemeltük. A mérkőzést dirigáló játékvezető azért lesz ott, hogy minden a jó futball szellemében folyjon. Ez nevetséges téma, nem fogok belemenni ebbe. Elmondhatom, hogy készülünk a Bajnokok Ligája elődöntőjére.”

Saját nevelésű játékosok

„Az utánpótlásból érkezők mindig keményen dolgoznak, elég, ha Lucas Vázquezre vagy Nachóra gondolunk, ők is az akadémiáról érkeztek és azóta az első csapat tagjai. Nagyon keményen dolgoznak és mindig készen állnak a játékra.”

Sergio Ramos

„Úgy gondolom, szellemileg jól van. Már a pályán edz, de egyelőre nem csatlakozott a többiekhez. Rövidesen visszatérhet azonban a csapattársaihoz. Azt szeretnénk, ha mindig segíthetné a csapatot. Lassan épül fel, de már nincs sok hátra és ismét pályán lehet.”

Mendy felépülése

„Holnap nem lesz bevethető. Óvatosnak kell lennünk vele. Remélem, kedden már számíthatunk rá, de holnap még semmiképp. Nem tart sokáig, már csak napok kérdése.”

Sergio Ramos

Florentino Pérez

„Csak alkalmanként beszélünk. Néha meglátogatja a csapatot és semmi sem változott. Tudjuk, hogy hol van és elnökként azt szeretné, hogy a holnapi találkozóra koncentráljunk.”

A Bordeaux pénzügyi gondjai

„Nehéz időszak a mostani, de remélhetőleg a zöld asztalnál nem a kiesés mellett döntenek. Nehéz helyzet ez, minden, ami történik meglehetősen furcsa. Máig őrzöm az emlékeket, amiket játékosként gyűjtöttem ott. Remélhetőleg jóra fordul a helyzetük, szeretném támogatásomról biztosítani a klubot, mely oly kedves számomra. Mindig támogatni fogom őket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK