Egytől egyig: Cádiz – Real Madrid (0-3)

A hétvégi döntetlen után csapatunk a három pont megszerzéséért vonult harcba, továbbra is meglehetősen tartalékos kerettel. Az októberi fricska bosszúért kiáltott, a srácok pedig egy erős első félidős teljesítménynek köszönhetően magabiztosan gyűjtötték be a rendkívül fontos három egységet, amivel talán sikerül némi nyomást helyezni a riválisokra. Mi ismét megpróbáljuk egy tízes skálán értékelni a látottakat, szigorúan szubjektíven.

Csapatok

Cádiz (4)
A legutóbbi három veretlen meccsükkel a kiesőzóna elől magabiztosan menekülő hazaiak számára ez a meccs csak egy nyűglődés volt. Egy ideig bírták tartani magukat, de aztán az első félidő második felében már nem tudták feltartóztatni a fővárosiakat. Rodrygo visszarántásáért még elmaradt a büntető, Vini Jr. véletlen ámde szabálytalan megtaposásáért azonban már Lahoz mester is kénytelen volt a mészpontra mutatni. Az értékesített tizenegyes után fejben maradt alul a Cádiz, pontosabban fejjel, hiszen előbb Odriozola szakadt el remekül a hosszún és fejelhetett üresen, majd ismét Karim büntetett a leshatárról. A félidei ötös csere hűen tükrözi az edző elégedetlenségét, és bizony Lozano, Šaponjić, vagy épp Iván Alejo egyaránt tudtak némi lendületet csempészni a második félidőben már éberebb hazaiak játékába. A kieső helyekhez képest 9 pontos előnyben vannak, és a legmagasabban rangsorolt hátralévő ellenfelük a jelenleg 8. Osasuna, szóval igen jók az esélyeik nem csak a bennmaradás, de egy erős középmezőnybeli hely megszerzésére is.

Real Madrid (7,5)
Folyamatos mezőnyfölény, jó célzóka a kapu előtt és egy halálos 10 perc, amikor a Real Madrid minden kérdést elrendezett a találkozót illetően. A középpályások hiányában Zidane újra a három belső védős rendszernek szavazott bizalmat, és a rendszer egyre inkább működni látszik. Bár a csapatot mozgató középpályások nélkül nehezebb volt a Cádiz kapuja elé jutni, Odriozola és Marcelo rengetegszer értek fel veszélyesen a széleken, a brazil tinik és Benzema pedig sokszor léptek vissza labdáért, hogy segíthessék az építkezést. Középen a Casemiro-Blanco fal kíméletlen volt, a hazaiaknak semmi ellenszere nem volt a kettős ellen. A lényeg, hogy ismét túl vagyunk egy győztes meccsen, örülhettünk visszatérőknek, jól teljesítő fiataloknak, Benzema pedig továbbra is szállítja a gólokat.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Karim Benzema (9)
Ahogy immár idén sokadszor, ezúttal is a francia támadó volt a Real Madrid nyerőembere. Az első félidőben kitombolta magát, hiszen a jogos büntetőt értékesíteni tudta, majd egy remek gólpasszt tekert Odriozola fejére, végül ő maga is becsúsztatott egy labdát Casemiro passzából. Később még kis híján viszonozta a brazilnak a szívességet, de Case labdája épphogy elszállt a kapu fölött. A mezőnyben rendkívül aktív és hasznos volt, két kulcspassz és 95%-os passzpontosság gazdagítja a statisztikáit.

210422_ee_benzema

Thibaut Courtois (7)
Két melós este után végre egy kicsit nyugisabb, hiszen a Liverpool és a Getafe rohamai után a Cádiz csupán háromszor találta el a kaput, és egyikhez sem kellett óriási bravúr, csupán a megszokott magabiztosság. Zsinórban a harmadik clean sheet a belga neve mellett, aki továbbra is első helyen áll nálam az áprilisi rangsorban.

Álvaro Odriozola (8)
Ez a meccs nagyon kellett ennek a srácnak. Mezőnyben stabilabb teljesítményt hozott, mint legutóbb, többször ért fel a támadásokkal, bár az összjátékban még továbbra is csiszolódnia kell. Gólja talán jó lesz arra, hogy átszakítson benne egy gátat, bár Carvajal visszatérésével nem valószínű, hogy sok lehetőséget kap a továbbiakban.

Éder Militão (7)
A sérüléshullám legnagyobb nyertese lehet ez a fiú a jövőre nézve. Nachóval karöltve nagyon élik a háromvédős rendszert, hiszen egyikük ilyenkor mindig felléphet a támadásokkal, és ez rendre kétségbe is ejti az ellenfeleket. Fejeséért nagy kár, kicsit célozhatott volna pontosabban is. 

Raphaël Varane (7)
A francia hátvéd feladata a stabilitás biztosítása, és a védelem irányítása volt, és ezúttal jól összeszedte hátul a bandát. Erősen és önbizalommal teli teljesítmény volt, sorra pattantak le róla a hazai támadók. Nagy kérdés, hogy mi lesz a sorsa a nyáron, illetve, hogy Zidane milyen szerepet szán neki idén és milyen rendszerben.

>>> A mérkőzés beszámolóját itt tudod elolvasni! <<<

210422_ee_varane

Nacho (7,5)
Fáradhatatlanul harcolt egész meccsen, és hatalmas szerepe volt felfutásával, majd pontos mentésével Odriozola találatában. A támadásokban való aktív részvétele mellett szorgosan segítette Marcelót védekezésben is. A Real Madrid egyik legértékesebb játékosa, na nem a puszta számok tekintetében, hanem sokrétűsége, küzdőszelleme és madridizmusa tekintetében.

Marcelo (7)
A kiskapitány a három belső védőnek köszönhetően szabadabb kezet kapott támadásban, így gyakran változtatta a helyét, nem ritkán a tizenhatos előterében bukkant fel. A második gól előtti harcossága kellett ahhoz, hogy Nachóhoz visszajusson a labda, emellett folyamatosan próbált megjátszható maradni, de ezúttal pontatlanabb volt a szokásosnál.

Casemiro (7,5)
Modrić és Kroos hiányában nem volt egyszerű feladata, de igyekezett minden tekintetben hasznosan játszani. Gyakran felért a támadásokkal a kapu elé, és ügyesen tálalt Benzema fejére a harmadik gól előtt. Későbbi kihagyott zicceréért kár, ugyanakkor fontosabb volt talán, hogy rendkívül jól kiegészítették egymást középen az ifjú Blancóval.

Antonio Blanco (8,5)
Micsoda játék, micsoda szív, micsoda teljesítmény! Kegyetlen érzés lehet a srác ellen futballozni, mert szívós és ragadós, folyamatosan ott van a labda közelében, nem fél a test test elleni párharcoktól, emellett pedig szemfüles passzaival ügyesen bontja meg az ellenfél védekezését. Mit keres ez a fiú a B-csapatban? Hol volt, amikor Casemirót nélkülöznünk kellett? Remélem a stáb szeme nyitva van, és ez a srác megragad az első keretben, mert ott erre a szenvedélyre és tűzre van szükség, remek játékkal párosítva.

>>> A találkozó videós összefoglalóját itt tekintheted meg! <<<

210422_ee_blanco

Rodrygo (7)
Rendkívül aktív volt az ellenfél térfelén, és bár a gól és gólpassz elmaradt, nem mondhatni, hogy ne próbálkozott volna. A találkozó elején volt egy gyanús eset, amikor látványosan visszahúzták, de a VAR nem vizsgálta az esetet. Újfent rendkívül fegyelmezetten segítette a védekezést, támadásban pedig nagyon sokat változtatta a helyét, összesen négy próbálkozással zárta az összecsapást. Neki is egyre inkább kéne egy gól, ami még nagyobb lendületet adhatna neki mentálisan.

Vini Jr. (6,5)
Túlzás lenne állítani, hogy kiharcolta a büntetőt, de jókor és komolyabb sérülést nem okozva taposták meg a tizenhatoson belül. Ezúttal egy óra jutott neki, a sündisznóállásban védekező Cádiz ellen azonban nem sok üres területe maradt, ami nélkül nehéz volt nagyot alakítania támadásban.

Cserejátékosok

Dani Carvajal (6)
Öröm volt őt újra látni a pályán, semmit nem vesztett a rámenősségből, az agresszivitásból. Stabil volt, de mivel a lényegi kérdések eldőltek, nem sok dolga akadt.

Marco Asensio (6)
Bár igazán fontos megmozdulása nem akadt ebben a fél órában, megjegyzendő, hogy így is jobban teljesített, mint a Getafe elleni 77 perce során. Folyamatosan igyekezett keresni a lyukakat a Cádiz védelmén, de betalálnia nem sikerült.

Isco (5)
Szintén fél óra jutott neki, de nem róla szólt ez az időszak.

Miguel Gutiérrez (6,5)
Bő negyedórát kapott, és nem fogta vissza magát. Blancóhoz hasonlóan kíméletlenül ment bele minden párharcba, igyekezett megmutatni magát ezen a szinten. Egy újabb ügyes srác, akit nem kéne elpazarolni.

210422_ee_gutierrez

Mariano Díaz (3)
Nem tudom, hogy ő tudta-e azt, hogy milyen rendezvényen is van.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (8)
Én most a szokottnál is jobban dicsérném a mestert, hiszen jó döntéseinek kulcsszerepe volt a győzelem megszerzésében. Amit múltkor hiányoltam, azt most meghúzta és bejött: Blanco kezdett, és sokkal stabilabbak is voltunk középen. Isco és Asensio jegelése sem a véletlen műve, Benzema pedig továbbra is megállíthatatlan Zidane irányítása alatt. A jól ütemezett cserékkel tudott némi pihenőt adni a visszatérőknek is. Jó volt mester, ilyet kérünk a Betis ellen is!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…