Beszámoló: Cádiz – Real Madrid (0-3): Magabiztos játékkal megvan a három pont

Karim Benzema remek teljesítménnyel, két góllal és egy gólpasszal vezette 3-0-s győzelemre a Real Madridot a Cádiz otthonában szerda este a Ramón de Carranza Stadionban.

A győzelemmel a blancók ideiglenesen a tabella élére álltak, mivel ugyanannyi pontjuk van, mint az Atlético Madridnak, akik azonban az Huesca ellen lépnek pályára holnap.

Az este igazából Benzemáról szólt, aki egy tizenegyes értékesítésével nyitotta meg a gólokat, emellett fejelt is egyet, közben pedig adott egy gólpasszt Alvaro Odriozolának is.

Zinédine Zidane meglepő kezdővel állt ki. Courtois előtt a Militão, Varane, Nacho belsővédő-hármas állt, előttük a két szélen Odriozola és Marcelo kapott helyet, a középpálya közepén Casemiro és Blanco állták a sarat, a támadásokért pedig Rodrygo, Benzema és Vinícius felelt.

 

Real Madrid

A Real Madrid élesnek tűnt a pályán, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg első góljukat. Erre fél órát kellett várni, és egy VAR-közbeavatkozásra is szükség volt hozzá. Mateu Lahoz jelzést kapott a VAR-szobából egy tizenhatoson belül történt eset után, amikor is a kapura törő Viníciust megtaposta a hazaiak védője. A játékvezető a felvételek áttekintése után gondolkodás nélkül büntetőt ítélt, amelyet Karim Benzema kíméletlenül értékesített is, Ladesma tehetetlen volt a lövésnél. 0-1

A gól nagy lökést adott Zidane csapatának, és néhány perccel később Benzema adott nagyszerű gólpasszt a magasba emelkedő és fejelő Odriozolának. 0-2.

Nem sokkal ezután könnyedén jöhetett volna a harmadik gól is, ám Benzema nagyszerű középre adott labdáját Casemiro nem tudta gólra váltani, a játékszer a kapu felett hagyta el a pályát.

Ezt követően aztán felcserélődtek a szerepek, ezúttal Casemiro tette középre a labdát, Benzema pedig megmutatta neki, hogy hogyan is kell a kapuba fejelni. 0-3.

A Cádiz négyet is cserélt a szünetben, és a második félidő elején jobbnak is tűntek, mint az első játékrészben, Choco Lozano előtt adódott is egy lehetőség, ám a játékos fejese nem volt pontos.

Továbbra is a Real Madrid irányította a meccset, Zidane három játékosát is lecserélte. Carvajal, Asensio és Isco érkezett Vini, Varane és Odriozola helyére, nem sokkal később pedig Mariano és Miguel Gutierrez jött be Benzema és Marcelo helyett.

A Real Madrid a mérkőzés hátralévő részét mág félgőzzel is kihúzta, így a blancók begyűjtötték a három pontot, amivel nyomás alá tudták helyezni a közvetlen riválisokat.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…