2021. June 24., Thursday

Zidane: Megvan a véleményem a Szuperligáról, de az most nem számít

  • Doman Gergő
  • April 20, 2021, 7:01 p.m.
Holnap este 10 órakor újabb bajnoki vár a csapatra. Zidane ma délután megtartotta a Cádiz elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen beszélt a sérültekről, a szezonról, a Szuperligáról és Hazard-ról is.

A mérkőzés
"A motivációnk ugyanolyan, mint eddig. Már nincs sok hátra a szezonból, ezért holnap is mindent bele fogunk adni a győzelemért. Tudjuk, hogy ismét egy nehéz meccs vár ránk, mert ezek a csapatok jól védekeznek, ráadásul hazai pályán fogad minket a Cádiz. A célunk azonban a három pont megszerzése."

"Már nyolc hónapja óriási versenyben vagyunk, nagyon sok minden történt a szezon kezdete óta. Volt, hogy ki akartak rúgni, vagy az mondták, hogy a játékosok semmit sem érnek. Ennek ellenére még mindig versenyben vagyunk, és csak ez számít. Még egy hónap van hátra, mindenkit biztosíthatok arról, hogy a végsőkig küzdeni fogunk."

Kitolni a határokat
"Nem tudom, hogy végül szerzünk-e trófát. A legfontosabb a befektett kemény munka, ha ez megvan, akkor annak meglesz az eredménye. Az egész csapat nagyon motivált. Legutóbb beszéltünk arról, hogy eléggé a határaikon vannak a játékosok fizikálisan, de csak azt tudjuk csinálni, hogy kitoljuk ezeket a határokat. Amikor eljutsz erre a pontra, akkor azután minden nap tudsz egy kicsit többet tenni. Mi pont ezt csináljuk."

Szuperliga
"Nagyon tisztán és egyértelműen fogok válaszolni erre. Ezt a kérdést egyetlen embernek kell feltenni, az pedig az elnök úr. Én azért vagyok itt, hogy a Cádíz elleni meccsről beszéljek. Mindenkinek meglehet a véleménye, de én nem azért vagyok itt, hogy ezt megvitassam. Azért vagyok itt, hogy a spanyol bajnokságtól és a Bajnokok Ligájáról beszéljek, a többi már nem tartozik hozzá a munkámhoz. Nem tudok erről mit mondani. Csak a holnapi meccsre fókuszálunk, mert szeretnénk jó teljesítményt nyújtani."

"Még sok mérkőzés vár ránk, a többi dolgot már nem tudjuk befolyásolni. Megfelelően fel kell készülnünk, csak ennyit tehetünk. Egy újabb lehetőség a jó játékra és a győzelemre. Nem fogom elmondani a véleményemet. Erre mondhatjátok, hogy Zidane sohasem foglal állást és ebben teljesen igazatok lesz. Engem a munkám motivál, a napi szintű erőfeszítések és a felkészülés a holnapi meccsre. Csak a trófeák számítanak. Persze megvan a véleményem erről, de az most nem számít."

Hiányzók
"Varane és Carvajal felépültek, és velünk lesznek a holnapi meccsen, ez pedig nagyon jó hír."

Fizikai állapot
"Olyan csapatom van, akik keményen harcolnak, és csak ez számít. Tudjuk, hogy néhány játékosnak vannak fizikális problémái, de még azért nem vagyunk elveszve. Azok után, amik történtek és azok után, amit mondtak rólunk, nem adhatjuk fel most. Sőt, az ellenkezője. Vannak játékosaink, akik bevethetőek, mások pedig még nem. Holnap is egy versenyképes csapat lesz a pályán, és a győzelem a célunk."

Sérülések
"Hazard és Kroos nem lesz bevethető. Eden még mindig nem száz százalékos. Visszatért közénk, de még időre van szüksége. Nagyon fontos, hogy teljesen rendben legyen, amikor visszatér. Persze tudjuk, hogy egyetlen játékos sincs soha száz százalékos állapotban, de Eden helyzete más. Nagyon óvatosnak kell lennünk. Szombaton és kedden újabb meccs vár ránk, meglátjuk, mi történik addig."

Mbappé
"Ha az elnök úr megemlítette, az teljesen rendben van. Mi most csak a holnapi bajnokira gondolunk, ez az igazság. Ez motivál minket, mert csak arra van ráhatásunk, ami a pályán történik."


Olvastad már?

Hozzászólások

Tabella