Az UEFA nem bünteti meg a Real Madridot – egyelőre

Az elmúlt 24 óra során feje tetejére állt a futballvilág, miután 12 klub bejelentette, új versenysorozatot alapít. A Szuperligában érdekelt csapatokat súlyos szankciókkal büntethetik, öten közülük még Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában is érdekeltek.

A Real Madrid mellett a Chelsea, a Manchester City, a Manchester United és az Arsenal is tagja a forradalmi projektnek, mely alternatívát kínál az UEFA versenysorozataival szemben. A szervezet különböző szankciókat helyezett kilátásba, azonban a büntetések várhatóan nem érintik a 2020-2021-es kiírásokat.

Ennek eredményeként a Real Madrid, a Chelsea és a Manchester City is szerepelhet a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Manchester United és az Arsenal pedig esélyt kap a döntőbe jutásra az EL-ben.

Euro 2020

Az UEFA számára az Európa-bajnokság is fejfájást okozhat, melyet idén nyáron rendeznek, miután a vírushelyzet miatt tavaly elhalasztásra került. Vasárnapi közleményében az UEFA válogatott mérkőzésektől való eltiltással fenyegette azon játékosokat, akik részt vennének a Szuperliga küzdelmeiben. A FIFA visszafogottabb volt a kialakult helyzet kapcsán, de ők is csalódásukat fejezték ki.

A bevételek jócskán növekedhetnek

A Szuperliga létrejötte valószínűleg sokkal inkább gazdasági, mint sportszakmai döntés az alapító tagok szempontjából. A sorozat győztese 400 millió eurós jutalomra számíthat, ami bőven meghaladja a BL-győztesnek járó 120 millió eurót.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK