Zidane és a rotálás: most vagy soha

Amikor a Real Madrid hullámvölgybe került a szezon során, Zinédine Zidane előszeretettel nyúlt megszokott, tapasztalt kezdőjátékosaihoz, elvetve a korábban alkalmazott rotációt.

Döntése kifizetődött, a csapat bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, és a bajnokságban is harcban áll a végső győzelemért. Zidane-nak azonban a pihentetésre is koncentrálnia kell 10 mérkőzéssel az idény vége előtt, az első lehetősége pedig erre vasárnap, a Getafe elleni találkozón adódik.

A királyi gárda szoros menetrendje több játékoson is érezteti hatását, többek között Vinícius Júnior, Toni Kroos és Luka Modrić is láthatóan elfáradt. Casemiro, Valverde és Benzema pedig kisebb kellemetlenségekkel küzd, előbbi pénteken nem is edzett a csapattal. A Liverpool elleni kezdőcsapat többi tagja könnyített edzést végzett Valdebebasban, a labda nélküli és labdás gyakorlatok után pedig az edzőterem felé vették az irányt.

Rotáció

Modrić, Kroos és Valverde már kiheverték az elmúlt találkozók fáradalmait annak ellenére, hogy mindhárman kulcsszereplői voltak a Barcelona és a Liverpool elleni sikereknek. Dani Carvajal egyedül edzett és biztosan nem lép pályára vasárnap, Raphaël Varane és Sergio Ramos pedig koronavírus-fertőzés és sérülés miatt hagyják ki a hétvégi összecsapást. Lucas Vázquez a Barcelona ellen szenvedett térdsérülést és a szezon hátralévő részében már nem lép pályára.

Martin Ødegaard és Luka Jović januári távozása után Zidane-nak nem maradt sok alternatívája. Az Eibar ellen Marcelo szerepelt a kezdőcsapatban, Álvaro Odriozola a Barcelona és a Liverpool ellen is lehetőséget kapott, Isco, Mariano és Rodrygo pedig könnyedén a kezdőben találhatják magukat a jelenlegi helyzetben. Eden Hazard visszatérése még várat magára, a belga támadó nagy segítséget jelenthetne az idény utolsó szakaszában, amennyiben ismét bevethetővé válna. A szélső már a csapattal edz, az elmúlt találkozókon azonban nem került be a keretbe.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK