Megvan a végső megegyezés Luka Modrić ügyében

A horvát játékos elfogadta a fizetéscsökkentést, és az egyéves szerződéshosszabbítási ajánlatot, lényegében már csak a hivatalos bejelentés van hátra.

A Real Madrid és Luka Modrić egyezségre jutott egy új, egy évre szóló szerződéssel kapcsolatban, melynek értelmében a horvát játékos 2022 nyaráig biztosan a blancók játékosa marad. A középpálya varázslójának remek idei teljesítménye meggyőzte a klubot arról, hogy érdemes még egy évvel meghosszabbítani a szerződését. A Madrid több hónapon át dolgozott azon, hogy nyélbe üsse az üzletet. Modrić szeme előtt mindig is az lebegett, hogy Zidane csapatában folytatja, ennek megfelelően el is fogadta a klub által felajánlott egyéves hosszabbítást, amely a világjárványra való tekintettel fizetéscsökkentést is tartalmazott.

Modric

Ha a szerződés hivatalossá válik, akkor Modrić elmondhatja magáról, hogy tizedik idényét is megkezdheti a Madrid játékosaként, és 36 éves koráig biztosan a spanyol fővárosban marad. Amióta 35 millió euróért cserébe 2012-es megérkezett a Tottenham együttesétől, a nagyszerű teljesítményének köszönhetően a szurkolók kedvencévé vált. Összesen 383 mérkőzést játszott már le a habfehér mezben, 26 gólt szerezve és 61 gólpasszt kiosztva eközben. Többek között négy BL-címet, két bajnokságot, egy Király-kupát és négy klubvilágbajnokságot is megnyert. Egyéni teljesítményét is elismerték, hiszen 2018-ban Aranylabdát nyert, miután BL-győztes lett a Madriddal és világbajnoki ezüstérmes a horvát válogatottal.

Ebben az idényben, amikor már úgy tűnt, hogy ideje több fiatalt beépíteni a csapatba, ismét alapvető fontosságú játékos lett Zidane számára, a Madrid középpályás motorjának egyik alapeleme. Modrić a francia edző által legtöbbet foglalkoztatott játékosok között van, 3038 percet játszott eddig 40 mérkőzésen. A Casemiro, Kroos és Modrić által fémjelzett középpálya kétségkívül a klub történetének egyik legjobbjaként vonul majd be a történelembe. Annak ellenére, hogy ő a trió legidősebb tagja, fizikálisan elképesztő állapotban van: 35 éves, de mindössze egyetlen meccset hagyott ki sérülés miatt ebben az idényben. Kulcsszerepe volt abban, hogy a csapat jelenleg harcban áll a bajnoki címért, és a BL-elődöntőben is megmérkőzhet.

Modrić szerződéshosszabbítása már lényegében késznek tekinthető, ám a klub Ramosra és Lucas Vázquezre még vár. Mindkét játékos szerződése júniusban jár le. A tárgyalások nem ígérkeznek sétagaloppnak, hiszen a játékosok elvárásai és a klub szándékai nincsenek összhangban egymással.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK