Benzema 2023?

Karim Benzema közel áll ahhoz, hogy megújítsa jelenlegi szerződését a Real Madriddal, és 2023-ig aláírjon a blancókhoz. Ha nem történik valami váratlan, úgy a 9-es még egy évvel tovább marad a spanyol fővárosban, hiszen 2022-ben lejáró szerződését fogják meghosszabbítani, még az idény vége előtt.

A klub már tájékoztatta Benzemát a hosszabbítási szándékról, és arról, hogy ezzel is szeretnék elismerni az idényben nyújtott kiváló teljesítményét.

A Real Madrid az egyéves hosszabbítási ajánlatával hű marad saját játékospolitikájához, amelyet a 30 év feletti játékosainál alkalmaz, mindössze annyi történt most, hogy nem várták meg, amíg a játékos az élő szerződésének utolsó évébe lép, ami egyébként Ramos, Modric és Vázquez esetében megtörtént.

Mivel a klub és a játékos kapcsolata kiváló, a megegyezésre vélhetően még a 2020/2021-es idény vége előtt sor kerül, hacsak valami drámai változás nem történik. 2009-es érkezése óta Benzema soha nem kért fizetésemelést vagy új szerződést, minden esetben a klub kereste meg őt a szerződéshosszabbítási ajánlatokkal, ő pedig szinte észrevételeket is alig tett ezekkel kapcsolatban.

Benzema

Benzema egyértelművé tette, hogy szeretne legalább 2023-ig a Real Madridban maradni, hiszen az Atalanta elleni BL-párharc után adott interjújában elmondta: „Az ajtóm nyitva áll, ha az elnök szeretné megújítani a szerződésemet.”

Benzema korábbi klubja, a Lyon folyamatosan nyomon követi a játékos madridi helyzetét, és nagyon szeretnék utolsó éveire megszerezni maguknak a kiváló támadót. Ez a lehetőség azonban elúszni látszik, tekintettel arra, hogy 2023-ban Benzema már 35 esztendős lesz.

A dolgok jelenlegi állása szerint Karim Benzema a Real Madrid egyik legfontosabb játékosa, akinek profizmusát nem lehet megkérdőjelezni. Még mindig sokat adhat a klubnak, a blancók vezetősége pedig reméli, hogy legalább két évig meg tudják tartani a keretben.

Karim a klub történetének ötödik legeredményesebb játékosa, és ha így folytatja, könnyen előfordulhat, hogy Raúl González és Cristiano Ronaldo után a harmadik helyen fogja befejezni madridi pályafutását.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK