Zidane: Büszke vagyok a csapatra

A francia mester a Liverpool ellen kiharcolt továbbjutás után.

„Képesek voltunk visszazárni. Várható volt, hogy szükségünk lesz erre egy negyeddöntőben. Megérdemeltük a továbbjutást, de persze tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Jól irányítottuk a meccset, keményen dolgoztunk egymásért, nagyon örülök a srácoknak. Nagyon fontos volt, hogy továbbmenjünk a következő körbe, ez nagy morális lökést ad nekünk.”

„Boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk, de még semmit nem nyertünk. Még mindkét sorozatban életben vagyunk. Büszke vagyok a csapatra, és mindenre, amit teszünk, így kell folytatnunk. Most csak a pihenésre koncentrálunk, aztán a következő, Getafe elleni mérkőzéssel foglalkozunk.”
 
„A kezdő összeállításánál úgy döntöttem, hogy Valverde lesz a jobb hátvéd. Nagyszerű teljesítményt nyújtott egy olyan poszton, amelyhez nincs hozzászokva. Büszke vagyok Benzemára, Asensióra és Viníciusra is. Voltak időszakok, amikor szenvedtünk, főleg a második félidőben.”

Zidane

„Courtois a kapusunk, briliáns volt ma este. Nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen biztos kapusunk, ő ezt nyújtja nekünk. Fantasztikus munkát végez.”

„Ne fogok kritikát megfogalmazni. Még mindkét sorozatban versenyben vagyunk, ezzel elégedettek vagyunk, de még semmit nem nyertünk. Voltak nehézségeink, de most itt vagyunk az idény végén, ahol minden eldől. Így kell folytatnunk tovább.”

„Most ki fogjuk élvezni az eredményt. Aztán még sok bajnoki vár ránk. A Chelsea egy kiváló csapat. Minél tovább jutunk a sorozatban, annál nehezebb meccsek jönnek.”

„Ma jobb állapotban fejeztük be a meccset, mint a Barcelona ellenit. Három meccsünk volt a héten, a játékosoknak óriási erőfeszítéseket kellett tenniük. De most elégedettek lehetünk magunkkal. Beszéltem az előző meccs után arról, hogy a játékosok fizikailag határon vannak, de ez egy ilyen meccs után normális. Nem volt könnyű eljutni idáig, de még állunk az idény hajrájában.”

„A játékosok mindig többet akarnak, a csapat pedig mindig megmutatja a karakterét. Amikor nehézségek adódnak, még egységesebbé válnak, és feljebb akarnak lépni. Kiváló kvalitásokkal rendelkezünk, de a kulcs a játékosok karakterében rejlik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK