Klopp: Gólok nélkül nem lehet továbbjutni

A vörösök 3-1-es összesítéssel búcsúztak a Bajnokok Ligájától a negyeddöntőt követően, miután a madridi 3-1 arányú vereség után hazai pályán csak egy 0-0-s döntetlent játszottak. A klub német mestere értékelte a látottakat.

Arról, hogy a teljesítményt tekintve milyen közel állt a csapat a továbbjutáshoz:

„Kivételesen jól kezdtük a mérkőzést, és nyilvánvaló, hogy a vezető találatot is rendkívül korán megszerezhettük volna, azonban ez nem sikerült. Végeredményben a játék képét tekintve jók voltunk, jobban játszottunk, mint az első meccsen. Nem tegnap este veszítettük el ezt a párharcot, ezt megtettük a madridi összecsapás alkalmával. Teljesen egyértelmű, hogy az ott nyújtott teljesítményünk nem volt megfelelő. A mai játék pont elegendő lett volna egy 1-0-s első félidőhöz, amely eredmény egy teljesen más mérkőzést eredményezett volna. A Real Madrid tapasztalata, és az a tény, hogy irányítanod kell a meccset, vadásznod kell a labdát, hogy gólt szerezz, nyilvánvalóan nehezíti a helyzeted. Egy adott pillanattól kezdve már ők irányították a mérkőzést, ennek köszönhetően a lehetőségeik is megvoltak. Egyértelmű, hogy két tegnapihoz hasonló teljesítménnyel több esélyünk lett volna a továbbjutásra. A tegnapi teljesítményünk gólok nélkül nem eredményez továbbjutást.”

Biztosítani, hogy a kiesés inkább motiválja a csapatot, mintsem letörné…

„Soha nem történhet meg, hogy letörjön minket. Nem idióták vagyunk. Azt akarjuk, amit célul tűztünk ki. Ha nem sikerül elérnünk, akkor tiszteletben tartjuk a dolgot. Ahogy azt az imént is említettem, ha a tegnapi találkozón sikerül korán betalálnunk, akkor egy egészen más mérkőzést látunk. Ez nem jött össze, így az állításom is hipotetikus marad. Tegnap este nem jött össze. Természetesen ez az eredmény nincs hatással a bajnokságra, leszámítva, hogy nemzetközi szinten nem játszunk többet a hét közepén. De ha az emlékezetem nem csal, a bajnokságban lesz találkozónk a hét közepén is. Tehát a továbbiakban lesz lehetőségünk a bajnokságra, és arra koncentrálni, hogy mit kell még tennünk. Ez pusztán azért kényelmetlen, mert még nem ég a lábunk alatt a talaj, de a Leeds elleni bajnoki biztos, hogy kemény összecsapás lesz. Mit is mondhatnék? A statisztikák magukért beszélnek, fizikálisan ők a legfelkészültebbek, szóval nekünk többet kell futnunk. Van még néhány napunk a mérkőzésig, amit arra használunk majd, hogy megfelelően felkészüljünk.”

KloppA kép forrása: YouTube (Liverpool FC)

Arról, hogy a ma esti teljesítmény kellő biztonságot nyújt-e azzal összefüggésben, hogy a Liverpool képes lesz-e a Bajnokok Ligája-indulást érő hely elérésére.

„Természetesen a tegnap este történteknek semmi köze nincs a magabiztossághoz. Persze, mondhatnám, hogy nyugodt vagyok, de ez még nem jelentené azt, hogy oda is érünk. Csak figyeljük a pontok alakulását, ismerjük a helyzetet, a pontokat és minden mást is. Tudjuk kikkel kell farkasszemet néznünk, felesleges is a fecsegés. Most elárultam, mit is gondolunk erről az egészről, pontosan tudjuk mit kell tennünk és mit fogunk tenni a végső sikerért. Ha úgy játszunk, mint ma este, képesek leszünk elérni a céljainkat. Ha tényleg sikeresek akarunk lenni, az olyan estékből is tanulnunk kell, mint amilyen a tegnapi volt. Hiszem, hogy jelenleg nem vagyunk rossz passzban, szép játékkal sikerült nyernünk az Aston Villa ellen, jól játszottunk az Arsenal ellen, kifogásolhatóan a Real Madrid ellen az első meccsen, de a többin igenis jól teljesítettünk. A tegnapi szép teljesítmény volt, ezen az úton kell tovább haladnunk. Tényleg tovább kell lépnünk és folytatni a küzdelmet, mert szeretnénk ott lenni a Bajnokok Ligájában. Ehhez persze több pontot kell gyűjtenünk, mint az előttünk lévőknek.”

Arról, hogy ki nyerheti az idei kiírást, illetve gondolatok Thibaut Courtois-ról, Luka Modrićról és Toni Kroosról.

„Őszintén szólva nem is érdekelhetne kevésbé, hogy ki nyeri az idei Bajnokok Ligáját. Aki végül magasba emelheti a serleget, az nyilván meg is érdemli. Négy hihetetlenül kemény klub jutott az elődöntőbe, így előre is gratulálok a végső győztesnek. Courtois kivételes képességű hálóőr, ehhez nem férhet kétség. Azt hiszem tegnap este sikerült kontroll alatt tartanunk a Real Madrid három középpályását, jobban, mint az előző mérkőzésen. Ez nyilván azt jelenti, hogy ha hagyod őket játszani, akkor esélyed sincs, ellenben, ha tökéletesen védekezel, ahogy azt tegnap este mi is tettük, akkor ők is kellemetlen helyzetbe hozhatók. Kiderült, hogy ők is emberek. Az első összecsapásból sokat tanultunk, például, hogy mit kell másképpen csinálnunk. Mindezekre építettük a tegnap estét, ami akár elegendő is lehetett volna, de végül elbuktunk, mert nem sikerült betalálni.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK