Casemiro: Ez a továbbjutás a kemény munkánknak köszönhető

A Liverpool elleni, továbbjutást érő döntetlent követően a meccs emberének választott Casemiro, a kiváló formában védő Courtois, illetve a betonvédelem egyik oszlopos tagja, Nacho állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Casemiro:
„Tudtuk, hogy az ellenfél játékstílusa miatt kemény meccs lesz. Tudtuk, hogy magas intenzitással játszanak, és nehéz ellenük hazai pályán, de a csapat remekül teljesített. Ez a trófeák megnyerésének kulcsa. Ez minden játékos kemény munkájának köszönhető.”

„Úgy terveztük, hogy úgy állunk a meccshez, mint bármelyik másikhoz. A hazai pályán végzett munkánk nagyon fontos volt, de szerettük volna megnyerni ezt a meccset is. Nagyszerű játékosaik vannak, remek edzővel, de a kemény munkánk kulcsfontosságúnak bizonyult, ez döntötte el a párharcot.”

CasemiroA meccs embere!

„Az elődöntőben vagyunk, ott sincs esélyes. Tudjuk, hogy kemény meccsek lesznek, de egyelőre a következő bajnokinkra koncentrálunk.”

„Nem mindig tudod, hogy mikor kapod meg az esélyt a bizonyításra. Amit ezek a játékosok mutattak ezeken a meccseken, abból egyértelműen látszik, hogy készen állnak arra, hogy a Real Madrid játékosai legyenek. Nagyon nehéz ebbe a csapatba bekerülni, de remekül felkészültek. Vannak nagy hiányzóink, mint Ramos vagy Varane, akik kulcsfontosságú játékosok, de a többiek is megmutatták, hogy tudnak játszani.”

Courtois:
„Nagyon örülünk, hogy továbbjutottunk az elődöntőbe. Fontos meccs volt, de az ember tudja, mire számíthat, ha az Anfieldre jön. Képesek voltunk visszazárni, nagyon jól védekeztünk, volt néhány védésem is. Talán jobban is járathattuk volna a labdát, és lezárhattuk volna a meccset elől, de támadások szempontjából ez nem volt a mi napunk.”

„Két nagyon nehéz meccs után érkeztünk ide, talán hiányzott a lendület a támadásokban, de védekezésben úgy futottunk, mintha tizenketten lettünk volna a pályán. Hihetetlen volt. Mindenkinek ilyen teljesítményt kell letennie az asztalra, ha a határon vagyunk. Be kellett ásnunk magunkat, mindent bele kellett adnunk, és pontosan ezt tettük. Ez most jót tett a csapatnak, megmutattuk, hogy egységesek vagyunk.”

Courtois

„Két jó védésem is volt az első félidőben. Az egyik Salah lövésénél, amit nehéz volt lábbal védeni, könnyedén elcsúszhatott volna a lábaim között. Ez egy nagyszerű védés volt a meccs elején. Aztán egyet kiszedtem a felső sarokból is, Milner lövésénél. Úgy tűnt, hogy ez kicsit megtörte őket, és semmit nem lőttek be, ami egyre nehezebb helyzetbe sodorta őket. A második félidő elején újabb védést kellett bemutatnom. Ha az bement volna, akkor az egész második játékrész arról szólt volna, hogy meg akarják szerezni a másodikat. Remekül védekeztünk, Militão két fantasztikus blokkot is bemutatott. Elégedett vagyok a védekezésben mutatott erőfeszítéseinkkel.”

„Nagyszerűen érzem magam, keményen dolgozom. Annyi trófeát akarok nyerni a Real Madriddal, amennyit csak lehet, ezért is adok bele mindent minden egyes meccsen. Nem tudom, hogy én vagyok-e a legjobb, sok kiváló kapus van, mindegyikük a legmagasabb szinten játszik, de azt hiszem, hogy egy vagyok közülük. Nagyon örülök, hogy sikerült megúszni a bekapott gólt. Most előre tekintek, mivel újabb erős hét vár ránk, három mérkőzéssel hat nap alatt, aztán jön az elődöntő.”

„Különleges párharc lesz a korábbi klubom ellen. Amióta Tuchel az edző, 3-5-2-t és 3-4-3-at játszanak, és jól teljesítenek, nem sok gólt kapnak. Kemény lesz, de remélem, hogy továbbjutunk. Szeretnénk megnyerni egy újabb BL-t, meg kell próbálnunk. Lehet, hogy visszatér néhány sérültünk, de mindenki, aki ma játszott, megmutatta, hogy nagyszerű csapat vagyunk. Hala Madrid!”

Nacho:
„Tudtuk, hogy jó előnyre tettünk szert az első meccsen, de azzal is tisztában voltunk, hogy erősen fognak kijönni a pályára. Voltak helyzeteik, de a csapat meg tudta akadályozni, hogy gólra váltsák azokat, 90 percen át. Nagyszerűen védekeztünk. Egy kicsit kevesebb volt a tűz elől, mint az első meccsen, de ez normális. Az ilyen meccseken várható, hogy az ember megpróbálja megvédeni a 3-1-es előnyét.”

„Egyszerűen megpróbálom a lehető legjobban végezni a munkámat. Ahogy mondtam a minap, ez a karrierem legjobb idénye. Remekül érzem magam, tele vagyok önbizalommal, és élvezem, hogy segíthetem a csapatot. Ez a legfontosabb. Elérjük a céljainkat, mint például most, a továbbjutást.”

Nacho és Militao

„Én és Militão is a keret részei vagyunk, okkal vagyunk itt. Jól felkészültünk az ilyen meccsekre. A legnagyobb meccsek közül hármat együtt játszottunk végig, és nagyon magas szinten teljesítettünk. Szóval elégedett vagyok magammal és Militäóval, de az egész csapattal is.”

„Szokatlan idény ez, három naponta meccsünk van. Alig van idő kiélvezni a győzelmeket, de ilyen a naptár. Ahogy az edző mondja, a beosztás miatt talán fizikálisan nem vagyunk olyan erősek, mint a korábbi években, de ha nyersz és tovább is jutsz, az nagyon motiváló a következő meccsekre nézve.”

„Nem voltunk esélyesek akkor sem, amikor a Liverpoollal sorsoltak össze minket. Mi csak el akarjuk érni a célunkat, ami mindig a továbbjutás. Most a Chelsea-vel kell játszanunk, akik a Liverpoolhoz hasonlóan kemény csapat. Önbizalommal teli érkezünk a párharcra. Jó meccseket akarunk játszani, és be akarunk jutni a döntőbe.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK