2021. June 19., Saturday

Luka Modrić: Ami a szerződésemet illeti, jól haladnak a dolgok

  • Zs. Csaba
  • April 13, 2021, 10:44 p.m.
Zinédine Zidane mellett a Real Madrid horvát középpályása, Luka Modrić állt a sajtó munkatársai rendelkezésére.

„Egy nagyon kiélezett meccsre számítok, mely során olyan teljesítményt kell nyújtanunk, ami illik a sorozat hírnevéhez. A lehető legjobb arcunkat kell mutatnunk. Meg kell próbálnunk ugyanúgy teljesíteni, mint tettük azt az első meccsen. Csapatként kell támadnunk és védekeznünk is, a győzelemért kell játszanunk, nem pedig az eredmény megtartásáért. Nyernünk kell.”

„Jó állapotban vagyunk. Nagyon sok meccsünk van, ami meglehetősen megerőltető, főleg az idény ezen fontos szakaszában, ennyi sérült játékos mellett. Ennek ellenére jól vagyunk, folytatnunk kell a harcot. Kilenc hónapon át keményen dolgoztunk azért, hogy most itt lehessünk, nem hivatkozhatunk a fáradtságra. Nem egyszerű a dolgunk, de ki kell tartanunk és folytatnunk kell a kemény munkát. Figyelnünk kell a regenerálódásra, profi módjára kell viselkednünk. Remélem, hogy az erőfeszítéseinknek köszönhetően sikerül végül nyernünk valamit.”

„Nagyon szomorú Lucas sérülése, hiszen nagyszerű formának örvendett. Nagyon jól játszott, sokat segített a csapatnak. Nagy csapás a sérülése. Támogatjuk őt és remélem, hogy hamarosan teljesen felépül.”

„Az ilyen problémák csak közelebb hoznak minket egymáshoz, hiszen tudjuk, hogy mindenkire szükség van, mindenkinek tartania kell a formáját az idény végéig. Nagyon sok sérülés sújtott már minket, de nem panaszkodhatunk és soha nem is tettük. Ez is része a játéknak és a hivatásunknak. Zavaró, hogy a csapattársaink megsérülnek, de ez is csak közelebb hozza a társakat egymáshoz.”

„Nagyon elégedett vagyok az idény során mutatott teljesítményemmel, azzal, amit eddig adtam a csapatnak. Nagyon jól érzem magam. Így kell folytatnom az idény végéig. Nem fogom a korábbi idényeimhez hasonlítani ezt a mostanit, hiszen most nincs itt ennek az ideje.”

„Sok sztorit hall az ember arról, hogy milyen játékosok érkeznek majd, kik távozhatnak, de ebbe nem mehetek bele. Mbappé egy nagyszerű játékos, ezt bizonyította a PSG-nél és a francia válogatottnál is. A nagyszerű játékosokat mindig tárt karokkal várják Madridban, de nem lenne helyes, ha olyan játékosokról beszélnék, akik nem tagjai a csapatomnak, ez hatványozottan igaz a szezon ezen szakaszában. Meglátjuk, hogy mi történik a nyár folyamán, de Mbappé egy klasszis, a világ legjobbjai között van.”

„Kroos és én már évek óta együtt játszunk, nem kérdés, hogy egyike azoknak, akik mellett a legjobban érzem magam a pályán. Ugyanakkor sok olyan játékos van, aki mellett szívesen játszok. Nagyon élvezem a játékot Toni mellett. Kiválóan megértjük egymást, és meglátjuk, hogy még mennyi ideig folytathatjuk együtt, hány meccset élvezhetünk még egymás oldalán. Tonit és engem is nagyon boldoggá és büszkévé tesz, amikor dicsérik a teljesítményünket. Így kell folytatnunk.”

„Minden meccs különböző. Nagyon ritka, hogy két teljesen azonos teljesítményt nyújt egy csapat ugyanazon ellenféllel szemben. Éppen ezért jól kell védekeznünk, de jól is kell támadnunk. Csapatként kell játszanunk.”

„Ami a szerződéshosszabbítást illeti, a dolgok jól haladnak. Nem mondhatok ennél többet. Mindig is mondtam, hogy itt akarok maradni. Nagyon boldog vagyok, és remélem, hogy jövőre is itt lehetek.”

„Nincs olyan, a klubon kívülről érkező dolog, ami bepiszkíthatná a történelmünket vagy árnyékot vethetne arra, amit csinálunk. Mindig sokat panaszkodnak miattunk, de így megy ez, ha a világ legjobb csapatában játszol. Ezek a dolgok nem árthatnak a klub hírnevének.”

„Gratulálok az elnök úrnak. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretne egy újabb nagyszerű csapatot építeni, habár már vagy egy kiváló keretünk. Meglátjuk majd, hogy mit visz véghez a jövőben, de mindig nagyszerű munkát végez a Real Madridért. Biztosra veszem, hogy a következő években is így tesz majd.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella