Beharangozó: Real Madrid – Barcelona: Az első El Clásico a Di Stéfanóban

Sorsdöntő mérkőzésen méri össze egymással erejét a bajnokság aktuális harmadik és második helyezettje.

Az Alfredo Di Stéfano Stadion ma este a spanyol bajnokság legjobban várt mérkőzésének ad otthont, története során először. A Real Madrid a Barcelona együttesét fogadja 21:00-kor a LaLiga 30. fordulójában. A két csapat 9 mérkőzéssel a sorozat befejezése előtt találkozik egymással úgy, hogy mindketten harcban állnak a bajnoki címért.

A harmadik helyezett csap össze a második helyezettel úgy, hogy mindössze két pont választja el egymástól a két csapatot a tabellán. Zinédine Zidane együttese mostanra érkezett el az idény legkritikusabb szakaszához, ám tette ezt úgy, hogy 12 mérkőzés óta nem talál legyőzőre, legutóbb a hétközi BL-negyeddöntőben verte a Liverpoolt. Ha a blancóknak sikerül egy újabb győzelmet bezsebelniük ma este, akkor átveszik a második helyet a tabellán, és tovább javítanak a két csapat egymás elleni eredményén, tekintettel arra, hogy az őszi klasszikuson 3-1-es győzelmet arattak.

Casemiro és Benzema

„Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de készen állunk” – mondta Zinédine Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. A blancók szeretnének tovább javítani veretlenségi sorozatukon, ami a LaLigában 10 mérkőzés óta tart, és bíznak abban, hogy Karim Benzema is megőrizte remek kapu előtti formáját, hiszen legutóbbi négy mérkőzésén 6 gólt szerzett. A 19 fős keretbe végül nem került be Eden Hazard, ráadásul az a Sergio Ramos sem a keret tagja, aki 2011 májusa óta minden klasszikuson pályára lépett. Ott van azonban a szintén remek formában lévő Vinícius, aki a Liverpool elleni meccsen kétszer is megtréfálta Alissont.

A Real Madrid és a Barcelona összecsapásai minden alkalommal szenvedélyesek, küzdelmesek, ez pedig most sem lesz másképp. A legutóbbi három összecsapáson két madridi győzelem és egy döntetlen született. Bár a Barcelona a BL-ben már nem érdekelt, a bajnokságban szintén jó sorozatban van, hiszen a legutóbbi hat mérkőzését (Valladolid, Real Sociedad, Huesca, Osasuna, Sevilla, Elche) meg tudta nyerni.

A találkozó előtt Koeman mester többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a találkozó nem dönti el a bajnoki cím sorsát, az esetleges győztes komoly morális lökést kaphat a hátralévő fordulókra.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…