Koeman: Nem holnap dől el a bajnokság

A Barcelona holland mestere az El Clásico előtt.

„A csapat magabiztos, mostanában jó eredményeket értünk el. Mindkét együttes harcban áll a bajnoki címért. A játékosok sok meccset játszottak, fontos, hogy frissen nézzenek szembe a bajnoki véghajrával. A csapat sokat javult, bár az előző klasszikuson sem voltunk rosszak. A második félidőben veszítettünk. Védekezésben és támadásban is javultunk azóta. Holnap ugyanazt kell csinálnunk, mint eddig, annak ellenére, hogy a Real Madrid lesz az ellenfelünk.”

„A holnapi eredmény nem dönti el a bajnokságot, még sok meccset kell lejátszani, ráadásul nehéz meccsek várnak ránk. Bárki is nyer holnap, az komoly morális löketet kap a hátralévő meccsekre.”

Koeman
A kép forrása: YouTube (FCBarcelona.com)

„A Clásico különbözik minden más mérkőzéstől. A Barcelona jól teljesít, sok pontot gyűjtött, jó sorozatban van, ami nagyon pozitív. A Real Madrid komoly kritikákat kapott, de még mindig életben vannak a BL-ben, és harcban állnak a bajnoki címért is. Több játékrendszerben is tudnak játszani. A mi feladatunk az, hogy ezek mindegyikére felkészüljünk.”

„Sergi Roberto és Piqué is fontos játékosok, nem csak a minőség miatt, amit képviselnek, hanem a személyiségük miatt is. Ez egy olyan meccsen, mint a holnapi, különösen fontos. Piqué személye rendkívül sokat számít az ilyen találkozókon, hiszen ő a kapitány. Fizikálisan mindkét játékos rendben van, izgatottak a holnap miatt.”

„A legjobb Messire lesz szükségünk, de a legjobb Barcára is. Jól kell játszanunk, a megfelelő dolgokat kell csinálnunk a bajnokságban is. Jól kell járatnunk a labdát, hogy helyzeteket tudjunk kidolgozni.”

„Sergio Ramos és Varane kiesése nagy veszteség a Real Madrid számára, mivel két nagyon jó középső védőről beszélünk, az egyikük ráadásul a kapitányuk. De a Liverpool ellen már megmutatták, hogy vannak kiváló játékosaik, akik tudják helyettesíteni a hiányzókat.”
 

Forrás: FCBarcelona.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…