Benzema: Néha keményebb vagyok Vinivel, de csak az ő érdekében

A francia támadó az El Clásico előtt adott interjút a LaLigának.

„Nehéz mérkőzés lesz. A Barcelona is szereti tartani a labdát, és mi is. A meccsen döntő fontosságú lesz a középpálya. Ahogy az előző összecsapásunkon, most is a győzelemre törekszünk majd, mivel ez is olyan lesz számunkra, mint egy kupadöntő. Jó formában vagyok, mind fizikálisan, mind mentálisan. A keret minden tagja készen áll erre a kritikus időszakra.”

„Nekem, és mindenki másnak is ez a világ legnagyszerűbb meccse, ezért is olyan különleges dolog betalálni rajta. Amikor van szerencséd gólt szerezni a Barcelona ellen, az különleges érzés, hiszen ez egy El Clásico. Mindkét klub történelme nagyszerű, ez egy rendkívül fontos összecsapás. Régen mindig arról álmodoztam, hogy játszom rajta. A Clásicók olyan meccsek, amiket már gyerekkoruk óta követnek az emberek. Hatalmas a nyomás, mielőtt pályára lépsz, szóval elképzelhetitek, hogy mekkora, amikor már a pályán vagy. Mindenesetre minden Barcelona elleni meccset élvezünk.”

„Mindennek fontos szerepe van, amit a pályán képesek vagyunk megtenni. Fontos a felállás, és hogy ne azzal foglalkozzunk, ők mit csinálnak. Ha nyomás alatt tartjuk őket, akkor azt a lehető legerősebb szinten kell megtennünk, ha pedig megszerezzük a labdát, akkor azt a lehető legtovább kell megtartanunk, mivel nem szeretik üldözni.”

Benzema

„A Barcelona mindig sokat birtokolja a labdát, van egy remek kapusuk, és ott van Messi, a játékos, aki mindennek az alapja a Barcelonánál. Nagyon óvatosnak kell lennünk vele, mert rendkívül veszélyes.”

„Mindenki a közös célért hajt, ez látszik az edzéseinken is. Amikor a csapat jól teljesít az edzéseken, az a meccseken is meglátszik, ahol szintén jól tudunk teljesíteni. Bárki is lépjen pályára, mindig mindenki belead mindent. Igaz, hogy a rengeteg sérülés nem segít. Kulcsfontosságú meccsek jönnek, de ahogy a pályán is látszik, jó formában vagyunk.”

„Nem tudom, hogy ez-e a legjobb idényem, de minden évben nulláról kezdek, és jobban akarok teljesíteni, mint az azt megelőző szezonban. Tudom, hogy jó sorozatban vagyok, és ha ezt tudom tartani, és ezzel hozzásegíthetem a csapatot a meccsek megnyeréséhez, pontok gyűjtéséhez. Ahogy mindig mondom, a legfontosabb az, hogy meccseket nyerünk.”

„Mindig büszkeséggel tölt el, ha magamra ölthetem ezt a mezt, amelyet olyan nagyon tisztelek. A Real Madrid a világ legnagyobb klubja. Nagyon élvezem az itteni mindennapokat, mivel nagyon fontos számomra a klub. Mindig az volt az álmom, hogy itt játsszak, és most, hogy itt vagyok, kiélvezek minden egyes napot.”

„A pályán szabadnak érzem magam, azt teszek, amit akarok. Segítek a csapatnak egy-egy figura elindításában vagy épp befejezésében. Gyerekkorom óta így játszom, és nagyon élvezek minden meccset és edzést a csapattal.”

„Nehéz idény van mögöttünk. Az ellenfelek minden idénnyel egyre erősebbek, nagyon mélyen kielemeznek minket. Ez látszik a pályán is, mindenesetre az idény eddig jól alakul. A LaLigára és a BL-re koncentrálunk. Nincs sok hátra az idényből, most már futószalagon jönnek a fontos meccsek.”

„Ez a bajnoki hajrá az utolsó pillanatig fog tartani. Nagyon kemény lesz, de minden meccset döntőként kell kezelnünk. Még mindig versenyben vagyunk a BL-ben és a bajnokságban, én pedig remélem, hogy sikeresek lehetünk a végén. Mindig arra koncentrálunk, hogy meglegyen az éhségünk arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk és trófeákat nyerjünk.”

„Zizou egy legenda. Mind játékosként, mind edzőként. Nagy önbizalmat ad nekünk, nyugalmat áraszt, és egy játékstílust is meghonosított. Edzőként szereti, ha tartjuk a labdát, jól mozgunk és gólokat szerzünk. Szeretünk a kezei alatt játszani.”

„Vini egy nagyon fiatal játékos, de én hiszek benne, mivel minden megvan benne ahhoz, hogy sikeres legyen ennél a klubnál. Ezért is beszélek vele olyan sokat a pályán, néha talán kicsit hangosan, de csak az ő érdekében. Sokkal többet adhat még a csapatnak, hiszen ha tényleg akarja, akkor egy fenomén.”
 

Forrás: realmadrid.com, MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK