Zidane: Vini megérdemli a sikert

„Elégedett vagyok a játékosokkal. Készülünk a meccsekre, és ez egyáltalán nem könnyű feladat. Sikerült folytatnunk a jó sorozatunkat. Az első perctől irányítottuk a meccset. A második félidő elején egy kicsit szenvedtünk, mivel a pályán van egy másik csapat is, és az egyetlen helyzetükből betaláltak, de alapvetően megérdemelt a 3-1-es végeredmény. Komoly erőfeszítéseket tettünk. A játékosok elfáradtak, most ki kell élveznünk, amit tettünk, jól ki kell pihennünk magunkat, regenerálódnunk kell, majd holnaptól már a szombati meccsre kell koncentrálnunk.”

„Nem változtattunk semmin. Pályára lépett Militão Varane helyett. 4-3-3-as felállást terveztünk, így maradtunk annál, amit szerettünk volna. Örülök a csapatnak, mivel nem könnyű kezelni egy játékos utolsó perces kiesését. Sok dologgal kellett megküzdenünk ebben az idényben, de mindig készen állunk, és ezt ma este ismét megmutattuk.”

Zidane

„Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt Vini eddigi legjobb teljesítménye, de annyi bizonyos, hogy egy negyeddöntőben két gólt szerezni nagy fegyvertény neki és a csapatnak is. Keményen dolgozik, ahogy a többiek is, és mindig fontos egy játékosnak, ha gólt szerez. Először is nagyon örülök neki. Ő és a csapat is nagyszerű munkát végzett, különösen védekezésben. Tudjuk, hogy milyen kiváló játékos, amikor van területe, ahogy az első gólnál is láthattuk. Örülök, mert az egyetlen dolog, ami hiányzott a játékából, az a gól volt. Figyelembe véve azt, hogy mennyit dolgozik, ez a két gól mind neki, mind a csapatnak nagy önbizalomnövelő lesz. Megérdemli.”

„Még nagyon messze vagyunk attól, hogy bármit is nyerjünk. Eddig még nem nyertünk semmit. Örülünk az eredménynek. A játékosok csodálatos munkát végeznek, a minket sújtó dolgok ellenére is. Elégedettek vagyunk a helyzetünkkel. Még hosszú az út, még két sorozatban is harcban állunk, továbbra is küzdeni fogunk. Ez még csak az odavágó volt, tudjuk, hogy egy visszavágó is vár még ránk, a terveink szerint azonban úgy állunk hozzá a meccshez, mintha még mindig 0-0 lenne az állás. Egy újabb nagyon kemény meccs vár ránk a visszavágón.”

„Ilyen a csapat karaktere. Minden játékos átmegy nehéz időszakokon, nem volt ez könnyű számukra, de abban biztos vagyok, hogy ennek a csapatnak megvan a személyisége ahhoz, hogy megfordítsa a dolgokat. Keményen küzdenek a pályán, mindent beleadnak minden mérkőzésen. Ennek a csapatnak nincsenek határok, ami nagyszerű, mindig többet akarnak. Rengeteg tapasztalattal bíró játékosaink vannak, akik már nagyon sok címet nyertek, de továbbra is ez a céljuk, ez pedig megmutatja a keret minden játékosának karakterét.”

„Minden meccsre felkészülünk. Tudtuk, hogy a szélső védőik támadó szelleműek, és problémákat okozhatnak nekünk. Jól felkészültünk, a többi a pályán lévő játékosokon múlik, nekik kell elvégezniük a feladatot. Amit nagyon jól csináltunk, az a védekező munka volt. Először is jól kell védekezni, és ezt most mindenki megtette. Ha jól védekezel, akkor lesznek lehetőségeid támadásban is. Ez ma is látszott, hiszen ott volt Toni csodálatos labdája, a Vini előtti terület. Az első gól lenyűgöző volt.”

„Minden játékosunkat jól ismerjük, mindenki remek munkát végez. Kroos, Modric és Casemiro nagyon tapasztalt játékosok, meg akarják mutatni, hogy mennyire jók, és ezt is teszik újra és újra.”

„Le kell játszanunk a visszavágót. Szurkolókkal, vagy szurkolók nélkül a Liverpool lesz az ellenfelünk, ők pedig mindent bele fognak adni a győzelemért. Készen kell állnunk, nehéz visszavágó vár ránk, és tudjuk, hogy ugyanazt kell véghez vinnünk, amit ma.”

„Nem tudom, hogy Klopp mit mondott a stadionról. Ez a stadionunk. Itt játszunk, és büszkék vagyunk arra, hogy a Di Stéfanóban léphetünk pályára.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK