Varane: A nyomás a barátom

A Real Madrid francia védőjével készült interjút az UEFA a hivatalos honlapján jelentette meg a Liverpool elleni BL-párharc első felvonása előtt.

„A nyomás a barátom, egy olyan erő, ami hajt előre. Úgy vélem, hogy a nyomás képes jobb játékossá tenni. Adrenalint ad, segít, hogy gyorsabban tudj gondolkodni, jobban tudj koncentrálni és hogy még intenzívebben éld meg a meccset. Azt mondanám, hogy a rémisztő nyomás motivációt kellene hogy adjon a játékosoknak, hiszen ha félsz, akkor gyorsabban futsz!”

„Nem hiszem, hogy a játékstílusom miatt egyből arra gondolnának az emberek, hogy egy harcos vagyok. Ugyanakkor igenis úgy vélem, hogy harcos mentalitásom van. Szeretem a kihívásokat. Minél nehezebb egy kihívás, annál jobban élvezem. Minél kevésbé hisznek bennem, annál inkább motivált vagyok. Én így gondolkodok, ez segített abban, hogy elérjem a legmagasabb szintet, és ott is maradjak éveken keresztül.”

„Azt mondanám, hogy ez egy természetes, veleszületett képesség, ami aztán a tapasztalatokkal csak tovább fejlődik. Az esetemben ez arról szólt, hogy minden egyes nap le akartam győzni a bátyámat, hogy elérhessem és túlszárnyalhassam az ő szintjét. Ha nem értem volna el a céljaimat, akkor sokat sírtam volna. Mindig is bennem volt a győzelmi ösztön, valamint a vágy, hogy folyamatosan túlszárnyaljam saját magam, és úgy gondolom, hogy velem is marad életem végéig.”

„Hogy megéri-e ekkora nyomás alatt harcolni, ha végül magasba emelheted a BL-trófeát? Igen! Tényleg megéri. Rengeteg energiát fektetsz be a céljaid elérése érdekében. Amikor végre a legmagasabb szinten játszol, akkor folyamatosan megkérdőjelezed saját magad, feszegeted a határaidat, megpróbálsz még jobb lenni és még jobban koncentrálni. Nagyon nehéz viszont a csúcson maradni, hiszen ez hatalmas erőfeszítéseket igényel.”

„Ahogy mondtam, vannak mély-, valamint csúcspontok is, és amikor a csúcson vagy, emlékezned kell a mélypontokra is – én is így teszek minden egyes alkalommal. Nem számít, hogy ezek az időszakok a gyerekkorodban voltak, vagy később, emlékezned kell rájuk.”

„Bele kell gondolnod: sokat szenvedtetek, átvészeltetek nagyon nehéz időszakokat, harcoltatok azért, hogy végre elérjétek a célotokat, és végül sikerült. Minden egyes ilyen alkalommal vegyes érzelmek járnak át. Minél nagyobb a nyomás, annál több az érzelem is. Minden nagy győzelem egy érzelmi robbanás.”

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK