Beszámoló: Real Madrid – Liverpool (3-1): Nagyszerű teljesítmény a negyeddöntő első meccsén

Vinícius az eddigi legjobb teljesítményével rukkolt elő a Real Madrid mezében, és két góllal járult hozzá a blancók 3-1-es győzelméhez a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája 2020/2021-es kiírásának negyeddöntőjében, a Di Stéfanóban megrendezett odavágón.

A brazil két gólja egy Asensio találatot fogott közre, egy ellentmondást nem tűrő játékot hozó mérkőzésen. A második félidő elején a Liverpoolnak volt néhány jó perce, amelyet sikerült egy Salah-góllal megkoronázniuk, így az angol együttes előtt még ott van a továbbjutás reménye az Anfielden megrendezésre kerülő visszavágó kapcsán. Az előny jelentős, ám még semmi nem dőlt el.

Sergio Ramos sérülése és Varane koronavírus-fertőzése miatt Zidane-nak muszáj volt megkavarnia a védelmet, és végül egy négyvédős rendszer mellett tette le a voksát a három középső védős játék helyett. Lucas és Mendy a két szélen, Nacho és Militão pedig a védelem közepén próbálta megakadályozni az angolok támadásait. A középpályán a jól megszokott CKM irányította a történéseket, elől pedig az Asensio – Benzema – Vinícius hármas támadta a vendégek kapuját.

Real Madrid - Liverpool 3-1

Jürgen Klopp meglepetésre kihagyta a kezdőből Thiago Alcantarát, ezúttal Naby Keita kapta meg a bizalmat.

A mérkőzés irama és alakulása a Madrid számára kedvezett a találkozó elején, Benzema nagyon gyorsan megeresztette az első lövést, amely Alissonnak nem okozott gondot. Nem sokkal később aztán tehetetlennek bizonyult a brazil kapus. Toni Kroos adott tanítani való félpályás passzt Viníciusnak, aki mellel tette maga elé a tűpontos labdát, majd két Liverpool-védő gyűrűjében nagyszerűen helyezett Alisson mellett a kapuba. 1-0.

Kroos a második gól előtt is okosat húzott. Ismét egy hosszú átadást eresztett meg, amelyet Trent Alexander-Arnold Asensio elé fejelt, a spanyol támadó pedig köszönte szépen a lehetőséget, és először elpöccintette a labdát Alisson felett, majd még egy akrobatikus mozdulattal a hálóba is juttatta azt. 2-0.

A Liverpool védelme nem volt a helyzet magaslatán ezekben a percekben, Ozan Kabak is ajándék labdával lepte meg Asensiót, egy rendkívül gyengére sikerült hazaadási kísérlet során, ám a madridi játékos lövése elsuhant a kapu előtt.

Klopp nem bírta tovább nézni csapata szenvedését, és még a félidő vége előtt három perccel pályára küldte Thiagót Keita helyére, hogy próbálja megerősíteni a középpályát. Ez a csere jónak bizonyult a vendégek szempontjából, mivel a fordulás után néhány perccel Salah révén szépíteni tudott a Liverpool. Diogo Jota passzolt az egyiptomi támadó elé, akinek a lövésébe Courtois még bele tudott kapni, ám a labda végül a hálóban kötött ki. 2-1.

De ezt követően is a Madrid irányított, és nem sokkal később Luka Modric passzolt nagyszerűen a középen álló Viníciusnak, aki kapásból lőtt kapura, és kötényt adva a Liverpool védőjének, a teljesen esélytelen Alisson mellett a hálóba juttatta a játékszert. Így már kétgólosra nőtt a blancók előnye. 3-1.

A Madrid egyébként akár több góllal is növelhette volna előnyét, ám ez végül nem sikerült. Az egyik ilyen szituációban Asensio és Vinícius robogott a kapu felé, azonban a spanyol a lehető legrosszabb döntést hozta, és a vendég védőbe rúgta a labdát úgy, hogy akár ő is lőhetett volna, vagy ha pontosabban passzol Viníciusnak, a brazil egy az egyben vezethette volna a labdát Alissonra.

Zidane aztán a láthatóan elfáradt Asensio helyére behozta Valverdét, majd a kétgólos Viníciust Rodrygo váltotta. Innentől kezdve a Madrid célja az volt, hogy elkerülje a második bekapott gólt. A Liverpool próbálkozott, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani, így maradt a 3-1-es végeredmény.

A két csapat jövő héten szerdán találkozik egymással újra, amikor is eldől a továbbjutás kérdése. A Madrid megnyugtató, ám koránt sem biztos előny birtokában várhatja a találkozót. 

Az már csak bosszantó érdekesség, hogy most már menetrendszerűen érkezett egy újabb meg nem adott tizenegyes a blancók oldalán, ezúttal Benzemát buktatták teljesen egyértelműen a büntetőterületen belül, ám sem a játékvezető, sem a partjelző, sem pedig a VAR nem látta indokoltnak az ítélet meghozatalát. Reméljük, hogy ennek nem lesz hatása a végső elszámolásra.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK