Zidane: Megérdemelnénk, hogy trófeákat nyerjünk

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a Liverpool elleni BL-találkozó előtt is megosztotta véleményét és meglátásait a média képviseletével.

„Ez az egyenes kieséses szakasz egy párharca, amely végkimeneteléről két mérkőzés dönt. Tudjuk, hogy 180 perc, vagy annál is több vár ránk, de számunkra csak a holnapi összecsapás fontos jelenleg. Nem gondolunk a jövőre. Holnap jól akarunk teljesíteni, most csak erre összpontosítunk.”

„A Liverpool egy nagyon összetett csapat. Az emberek mind arról beszélnek, hogy mennyire jó a támadóhármasuk, ami igaz is, de csapatként is nagyon erősek és egységesek, együtt is nagyon jól teljesítenek. Ami engem illet, sokkal inkább a csapat egészére koncentrálnék, nem csak a csapat egyik egységére. Tudjuk, hogy a támadóik nagyon veszélyesek, de azzal is tisztában vagyunk, hogy minden csapatrészre nagyon figyelnünk kell.”

„Ez az év legfontosabb meccse, hiszen most ez a következő mérkőzés. Fontos összecsapás, csakúgy, mint az Eibar elleni hétvégi meccs volt. Most a Bajnokok Ligájában játszunk, ez a következő mérkőzésünk, így csak erre összpontosítunk.”

„Megérdemelnénk, hogy címeket nyerjünk. Nagyon bízom a csapatomban, tudom, hogy mire képesek. Ami a csapaton kívül történik, azon viszont nem tudunk változtatni. Mi csak annyit tehetünk, hogy tesszük a dolgunkat nap mint nap. Ez a csapat már nagyon sok mindenen keresztülment, és ez az igazán jó dolog ebben a keretben, klubban és a történelmünkben. Sosem hisszük, hogy valami az ölünkbe hullik magától. Amíg van remény, addig élet is van. Még két sorozatban is talpon vagyunk, keményen fogunk harcolni. Voltak nehéz pillanataink, de ez semmit sem jelent, folytatnunk kell a küzdelmet. Nehéz meccs vár ránk, nagyon nehéz, ezért nagyon jól kell teljesítenünk.”

„Nem tudom, hogy gyengeséget jelent-e a liverpooli sérült játékosok hiánya. Vannak más játékosaik, akikre számíthatnak, és akik pótolni tudják a hiányzókat. Nekünk is hiányoznak játékosaink, az erősségünk azonban a keretben rejlik. Hiszek ebben. Mindig lesz valaki, aki nem léphet pályára, és ugyanez a helyzet a Liverpoolnál is.”

„A legfontosabb, hogy közeleg a visszatérése és hogy teljesen felépüljön. Nem gondolom, hogy az utolsó sérülése után siettetve lett volna a visszatérése, hiszen jól érezte magát. Sosem vállalunk kockázatot a sérültekkel. Ha egy játékos jól van, akkor szeretném, hogy bekerüljön a keretbe. Lépésről lépésre fogunk haladni, és meglátjuk, hogy mikor térhet vissza, ez a dolgok jelenlegi állása.”

„Szükségünk van a játékosainkra, mindig. Nyilvánvaló, hogy nem egyszerű összeállítani a csapatot és kiválasztani a kezdő játékosokat, de azt szeretném, hogy mindannyian bevethetők legyenek. Nem szeretem, ha vannak sérültjeink. Edent a lehető leghamarabb a keretben szeretnénk tudni, hiszen nagyon sok sérülés sújtott minket idén. Vannak visszatérőink, és remélem, hogy az idény vége előtt minden játékosunk felépül majd.”

„Minden játékosunk tudja, hogyan kell játszania, mindannyian tettek azért, hogy ennél a nagyszerű klubnál lehessenek. Ők a legjobbak. Minden játékos megérti Karimot, ahogy Karim is megérti a többieket. Ezért történik az a pályán, ami történik. Jó a kémia a játékosaim között, ennek pedig megvan az eredménye a pályán is.”

„Jürgen Kopp egy elit edző. Már régóta a pályán van, tapasztalt. A pályafutása során nagyszerű munkát végzett, ahogy teszi most is a Liverpoolnál. Mindenkinek megvan a saját személyisége, nem szükséges úgy viselkednie, ahogy én teszem, és nekem sem kell úgy viselkednem, ahogy ő teszi. Mindenkinek megvannak a saját maga módszerei, de figyelemmel követem a többi edzőt. Szeretek tanulni tőlük, és sokat is tanultam, különösképp akkor, amikor az edzőképzést végeztem. Jürgen nagyszerű dolgokat vitt véghez. A képzésem során nagyszerű edzőktől tanulhattam nagyon sokat, így tőle is tanultam, de minden edzőnek megvan a saját stílusa, így nincs szükség arra, hogy összehasonlítsuk őket.”

„Nem gondolunk a múltra. A múlt már elmúlt, a kijevi döntő is, így most csak a jelennel foglalkozunk. Ez most egy másik mérkőzés lesz mindkét csapat számára, így is kell megközelítenünk.”

„Håland nem a mi játékosunk, így ebbe a témába nem is szeretnék belemenni. Ugyanez igaz Salah-ra is. 25 játékos alkotja a keretünket. Jelenleg a Real Madrid edzője vagyok, élvezek itt minden egyes napot. Csak a holnapi mérkőzés jár a fejemben, ahol olyan játékosok ellen játszhatnunk, mint Salah.”

„A rasszizmussal kapcsolatban csak egy dolgot mondhatok: zéró tolerancia. Nem tudom, hogy mi történt a tegnapi meccsen, viszont elmondhatom, hogy mit érzek legbelül. Mindez arról szólt, mint amiről a tisztelet is. Először is, az ember tisztelete a legfontosabb számomra. Ami a rasszizmust illeti, ezek nagyon súlyos gondok, de tényleg nem tudom, hogy mi történt tegnap, mert nem voltam ott a stadionban. Amikor a rasszizmusról beszélünk, akkor nincs szükség toleranciára, hiszen ez nem csak arról az egy kimondott szóról szól, hanem mindenről, ami mögötte van. A viselkedésről, arról, ami emberként jobbá tesz minket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK