Diogo Jota: A legjobbunkat kell nyújtanunk, ha jó eredményt akarunk elérni

A Liverpool portugál csatára a BL-negyeddöntő odavágója előtt.

Az eddigi legjobb idényének egalizálása a gólok számát tekintve: „Nyilvánvaló, hogy szép számmal lövöm a gólokat. Ezt akarom csinálni. Segíteni a csapatot az idény hátralévő részében. Nem érdekel, ha nem találok be, amíg a csapat nyer.”

Trent Alexander-Arnold gólpassza: „Ez nagyon fontos számomra. Egyértelmű, hogy nekünk, támadó játékosoknak legtöbbször szükségünk van a jó passzokra, azt pedig mindannyian tudjuk, hogy Trent milyen remekül passzol és keresztez. Nem ez az első gólpassza, remélem, hogy nem is az utolsó.”

Három győzelem után találkozni a Real Madriddal: „Jó pillanatban vagyunk. Két győzelem után vonultunk el a válogatott szünetre, ráadásul két kapott gól nélküli meccs után. Most ugyanezen az úton megyünk tovább, egy újabb szép győzelmet szereztünk, a teljesítményünk pedig sokkal jobb volt, mint az azt megelőző meccseken. Szeretnénk erre építeni, de ez a meccs nagy kihívás lesz számunkra, készen kell állnunk.”

Jota (Liverpoolfc.com YouTube)
a kép forrása: YouTube (liverpoolfc.com)

Mi kell a győzelemhez? „Sok minden. Legfőképp rengeteg erőfeszítés. Nyilvánvaló, hogy sokat kell majd futnunk, keményen kell harcolnunk, ez a játékukból következik. Ők rendelkeznek a legtöbb BL-győzelemmel, szóval hozzászoktak már az egyenes kieséses szakaszhoz, nekünk pedig a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha jó eredményt akarunk elérni a meccsen.”

Milyen taktikát, formációt vár a Real Madridtól? „Fontos a játékrendszer, ez egyértelmű, de szerintem a legfontosabb az, ahogy játszanak. Itt az edzőnk, aki valószínűleg ki tudná találni, de a meccs kezdetéig nem lehetünk biztosak ebben, szóval ismernünk kell a szokásaikat, még akkor is, ha kicsit változtatni fognak, mivel ötleteik lesznek, de a játékosaik ugyanazok. Szerintem nagyon nehéz előre megjósolni ilyen dolgokat. Nekünk csak a legjobbunkat kell nyújtanunk, és tisztában kell lennünk azzal, hogy mire képesek, akár három, akár négy védővel játszanak.”

Az Atléticónál töltött idejéről: „Aláírtam az Atléticóhoz, de nem játszottam. Szóval tisztában vagyok vele, hogy a Real Madrid a csapat riválisa, de nem volt időm átérezni ezt a dolgot. Én most csak arra koncentrálok, hogy megnyerjem ezt a meccset a Liverpoollal, ennyi.”

Három hónap kihagyás után formába lendülni: „Egy játékos számára a sérülés a legrosszabb, ami történhet vele. Látni a csapatot a TV-ben, úgy, hogy te semmit nem tehetsz a többiekért, frusztráló. Maximálisan a felépülésemre kellett koncentrálnom, és arra, hogy mielőbb visszatérjek a pályára, és azt csináljam, amit szoktam. Segítsem a csapatot, nyújtsam a legjobbamat, gólokat szerezzek.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK