Zidane: Elégedettek vagyunk, mivel fegyelmezetten és hatékonyan játszottunk

Zinédine Zidane értékelte az Eibar elleni, 2-0-ra megnyert mérkőzés során látottakat.

A jövőhét
„Egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozunk, és ezt mindig elmondom. A játékosok úgyszintén. Úgy gondoljuk, hogy ma jól játszottunk. Jól kezdtünk, pont úgy, ahogy szerettünk volna. Most a regenerálódásé és a következő mérkőzésre való felkészülésé lesz a főszerep, azonban nem szabad egy sorozatnál leragadnunk. Mindkettőre koncentrálnunk kell. Nagyon keményen meg kellett ezért dolgoznunk az idény során, és most ki kell élveznünk ezt a pillanatot. Most ezen az úton kell folytatnunk lépésről-lépésre.”

„Most jó formában vagyunk, és nagyon fontosak az eredmények ahhoz, hogy mindkét sorozatban érdekeltek maradhassunk. A teljesítmény szintén nagyon fontos. Jól védekezünk. A jó védekezésünknek hála nem kaptunk ma gólt. Ennek nagy jelentősége van számunkra. 3 védővel kezdtünk; Mendyvel, Nachóval és Militãóval, Marcelo és Lucas pedig a széleken játszottak. Azonban amikor nálunk volt a labda, változtattunk. A védelmünkben mindenkinek megvan a maga feladata, de minden játékosunk képes hozzátenni a csapat játékához más posztokon is.”

Asensio
„Örülök Marco teljesítményének. Mindig fontos egy játékosnak, hogy gólokat szerezzen, mivel ez önbizalmat és energiát ad, amire már szüksége volt. Úgy látom, jó formában van, csakúgy, mint a többiek is. Keddre remélem, hogy a többi játékos visszatérhet, és Fede, illetve Eden is bevethető lesz. Ma nem játszhattak, de mint mindig, kivárunk, és reméljük, hogy számíthatunk majd rájuk.”

zidane-realmadrid-eibar

„Marco és a többiek is napról-napra keményen dolgoznak. A csapat segítésére fókuszál, mert egy nagyon jó játékos, amit mi pontosan tudunk. Voltak nehéz pillanataink, de ki fogjuk élvezni, amikor mindenki egészséges lesz. Magabiztosabbak vagyunk, tudjuk mire számítsunk, mindkét sorozatban versenyben vagyunk, és ezen az úton kell folytatnunk. Beszélhetnék minden játékosomról. Te most épp Asensiót említetted, de kiemelhetném Marcelót, Militãót, Iscót és az összes többi játékost is, akik kevesebb szerephez jutottak eddig. Elégedettnek kell lennünk a mai teljesítményünkkel, mivel ez egy cseppet sem volt egyszerű, utána pedig a keddi, Liverpool elleni Bajnokok Ligája-találkozóra kell fordítanunk a figyelmünket.”

Marcelo
„Nagyon jól teljesített. Óriási volt, pedig mostanában nem játszhatott sokat. Tudjuk, hogy Marcelo rengeteg pozícióban bevethető a pálya minden pontján; tud játszani kijjebb, beljebb, elől és hátul is, és most is jól játszott. Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, mivel fegyelmezetten és hatékonyan játszottunk, és ez igaz a labdabírtoklásunra is.”

Vini Jr.
„Nagyon nagy löketet tud adni a csapatnak, és ma is így tett. Gyakran kapott lehetőséget a kezdőben, csakúgy, mint legutóbb a Vigo ellen, ma pedig a padról beállva bizonyíthatott. Tudjuk, hogy ha terület van előtte, akkor a sebességének köszönhetően képes megteremteni a különbséget. A második gólt például pont ebből szereztük; beindult az üres területre, majd tökéletesen tekert középre Benzemának.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK