VIDEÓ – Zidane 250!

Az Eibar elleni bajnoki volt Zidane 250. mérkőzése a Real Madrid edzőjeként.

Zinédine Zidane a 250 mérkőzését tudhatta maga mögött tegnap délután a Real Madrid edzőjeként, miután csapata 2-0 arányban legyőzte az Eibar együttesét. A találkozó végén Florentino Pérez egy erre az alkalomra készített mezt ajándékozott a francia szakembernek. A csapat jelenleg 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatot tudhat magáénak (9 győzelem, 2 döntetlen), legutóbbi négy találkozóját pedig megnyerte.

Zidane és Pérez

Zidane madridi időszaka sikerekkel tarkított. Minden madridista életre szóló emlékeket őriz majd a Bajnokok Ligájában elért sorozatban három győzelemről, amelyeket 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban ünnepelhettünk. Zidane ezeken kívül még számos trófeához segítette a csapatot: két klubvilágbajnoki cím, két UEFA-Szuperkupa, két bajnoki cím és két Spanyol Szuperkupa.

Zidane elmondhatja magáról, hogy Miguel Muñoz (605 mérkőzés) után ő a Real Madrid történetének második legtöbbet foglalkoztatott edzője. A 250 mérkőzést az alábbi megosztásban érte el: bajnokság 174, BL 49, Király-kupa 16, Spanyol Szuperkupa 5, klubvilágbajnokság 4, UEFA-Szuperkupa 2 meccs. A mester eddig 165 alkalommal aratott győzelmet a csapattal.

Az Eibar elleni két találat azt is jelenti, hogy megvan a klub 400. bajnoki gólja Zidane irányítása alatt. Ennél többször csak Muñoz irányításával szerzett a Real Madrid a bajnokságban, szám szerint 809-et, 424 mérkőzésen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK