Asensio: Fontos volt, hogy egy győzelemmel hangolódjunk a következő meccsekre

A Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott hazai pályán az Eibar együttese ellen. A mérkőzést követően a játékosok közül az első gólt szerző Asensio, illetve Courtois nyilatkozott.

Asensio

A mérkőzés
„Pontosan tudtuk, milyen fontos ez a mérkőzés számunkra. Győznünk kellett, hogy kellő magabiztosságot szerezhessünk, és ez így is lett. Jól játszottunk, és sikerült itthon tartani a 3 pontot.”

„Megvoltak a lehetőségeink egy még jobb eredmény eléréséhez. Helyzeteket teremtettünk, és aggodalomra sem volt sok okunk. Nehéz hét előtt állunk. Nagyon fontos volt a mai győzelem. Most azonban már a Liverpool elleni párharcra, utána pedig a Barcelona elleni rangadóra kell összpontosítanunk. Mindkét mérkőzés létfontosságú lesz, és mindent meg kell tennünk, hogy a Real Madridhoz méltó teljesítmény nyújthassunk."

3 mérkőzés, 3 gól
„Ezért dolgozom. Várni kell a megfelelő pillanatra, majd meg kell próbálnod kihasználni azt. A jutalmak pedig a gólok. Ezt megelőzően rendre a kapufáról pattantak ki a lövéseim, vagy csak egyszerűen célt tévesztettem. Örülök a gólomnak és annak, hogy segíthetem a csapatot. Most, a szezon legfontosabb részéhez érve, legalább olyan keményen kell majd dolgoznunk, mint eddig. Ez mind a folyamat része. Jól érzem magam, és biztos vagyok benne, hogy még jobb meccseket fogunk játszani, és még több gólt fogunk szerezni.”

„Nagyon sok sérültünk volt idén, azonban sikerült ezeken a szituációkon csapatként túllendülnünk. Ezzel a mentalitással kell folytatnunk, és mindenkinek hozzá kell tennie a saját részét.”

asensio-realmadrid-eibar

Courtois

A teljesítmény
„Az első félidei teljesítményünk nagyon meggyőző volt, és akár szerezhettünk volna további gólt vagy gólokat. Sikerült ezt a játékot a második félidőre tovább vinnünk, azonban meggyűlt a gondunk a széllel és a hosszú labdákkal. Ezt követően átálltak kétcsatáros alakzatra. Elkezdtek hosszú passzokra és beadásokra játszani, és ebben sokat segített nekik a hátszél. Ennek ellenére sikerült kézben tartanunk a mérkőzést, és győztünk.”

„Nyugodtak maradtunk, és megszereztük a második gólt is. Az edző alkalmazott pár változtatást. Amikor ennyi területed nyílik, akkor nagyon csábít a harmadik gól, de most az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset. Magabiztosan, és jó hangulatban készülhetünk a Liverpool elleni találkozóra.”

A szél szerepe
„Lucas hazaadása nagyon felgyorsult a szél következtében és elment mellettem, de még épp időben reagáltam. Egy kapusnál is mindig nagyon fontos, hogy segítse a csapatot, akárcsak a többiek. Elégedettek vagyunk.”

Az április
„Az egész szezon során keményen dolgoztunk, hogy több sorozatban is érdekeltek legyünk ehhez a ponthoz érve. Most az Atléticora és a Barcelonára helyezzük a nyomást. Még versenyben vagyunk a bajnoki címért. Most két nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzés áll előttünk a Bajnokok Ligájában, és szeretnénk minél továbbjutni. Elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel. Reménykedjünk, hogy egy győzelmi szériával érünk majd a hónap végéhez.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…