2021. April 15., Thursday

Beszámoló: Real Madrid - Eibar (2-0): Megvan a három pont a szünet utáni első meccsen

  • Gy. András
  • April 3, 2021, 6:37 p.m.
A Real Madrid 2-0 arányban múlta felül az Eibar együttesét a spanyol bajnokság 29. fordulójában, Asensio és Benzema góljainak köszönhetően.

A Real Madrid sorozatban negyedik győzelmét aratta az Eibar legyőzésével hazai pályán, amivel a csapat a veretlenségi sorozatát 11 meccsesre növelte. Marco Asensio és Karim Benzema góljainak köszönhetően szerezték meg Zidane fiai a három pontot úgy, hogy utóbbi játékos sorozatban hetedik mérkőzésén talál be az ellenfelek kapujába. A blancók nagyszerűen kezdték a meccset, lényegében néhány perc elteltével megszerezhették volna a vezetést, ám Benzema lövését nagyszerű mozdulattal hárította Dmitrović. Két perccel később a francia már a hálóba is betalált egy szépségdíjas Marcelo-gólpassz után, ám a találatot les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A Madrid tovább nyomott, a tizedik percben Casemirót rántották le a tizenhatoson belül, ám a bíró sípja néma, a büntető elmaradt.

Real Madrid - Eibar 2-0

A hazaiak a 21. percben is közel álltak a vezetés megszerzéséhez, ekkor Asensio szabadrúgása csattant a kapufán. A mallorcai negyed órával később ismét főszereplő volt. Isco kapu felé küldött labdájába nagyszerű mozdulattal ért bele, sarokkal juttatta a labdát az ellenfél hálójába, azonban ezúttal is érvénytelenítette a játékvezető a találatot, ismét les címén. A 41. percben aztán megint Asensio brillírozott. Casemiro szerzett labdát a középpályán, amit a védők között Asensiónak passzolt. A spanyol támadó aztán úgy vette át a labdát, hogy azonnal otthagyta Arbillát, majd egy nagyszerű lövést eresztett meg, és Dmitrović mellett a hálóba lőtte a játékszert. Ezúttal szó sem lehetett lesről, így a blancók megszerezték a vezetést. 1-0.

Asensio a második félidőben ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. A tizenhatos vonaláról eresztett meg egy nagyszerű lövést, amelyet bravúrral védett Dmitrović. Már korábban is látszott, hogy viharfelhők közelednek a Di Stéfano felé, azonban ekkorra meg is érkezett a szél és az ömlő eső. Ez sokkal jobban megzavarta a hazaiakat, mint a vendégeket, így 10 perccel később nagy baj is történhetett volna. Lucas Vázquez gurított haza Courtois-nak, azonban a labda a csúszós fűben másképp viselkedett, mint arra a belga kapus számított, így kishíján a kapuban kötött ki egy teljesen ártatlan hazagurítás, ám Courtois az utolsó pillanatban még vetődve menteni tudott.

A mérkőzés ezen szakaszában sok hibával játszott a Madrid, ám mégis ők szereztek újabb gólt, bár ez is érvénytelen volt, és mondanunk sem kell, hogy les miatt. Casemiro indította Arribast, aki a szélen elfutva középre gurított, a labda végül a tizenhatoson kívül helyezkedő Casemiro elé került, aki gyönyörűen lőtt Dmitrović kapujába. Az akció elején azonban Arribas lesen tartózkodott, így a játékvezető kirúgást ítélt. Három perccel később azonban sikerült a második érvényes találat megszerzése. Vinícius Jr. futott el a szélen, kicselezte védőjét, majd ballábbal remekül adta középre a labdát, ami a tökéletesen érkező Benzema fejét találta meg. A francia nem hibázott, életerős fejesénél Dmitrović teljesen esélytelen volt. Ezzel a fejessel Benzema meghosszabbította remek sorozatát, így most már elmondhatja magáról, hogy legutóbbi hét meccsének mindegyikén legalább egyszer betalált, összesen egyébként kilenc alkalommal. A Madrid tehát kapott gól nélküli győztes meccsel készült a keddi, Liverpool elleni BL-negyeddöntőre.


Hozzászólások

Tabella