Beharangozó: Real Madrid – Eibar: Visszatérés a válogatott szünetről

Tíz mérkőzés van hátra a spanyol bajnokságból, a cél most sem lehet más, mint a győzelem.

A válogatott szünetet követően visszatér a spanyol bajnokság, a Real Madrid pedig az Eibar ellen lép pályára az Alfredo Di Stéfano Stadionban ma délután, 16:15-től. Mondhatjuk, hogy a baszk együttes elleni találkozó a bajnokság utolsó szakaszának nyitómérkőzése, hiszen mindössze tíz összecsapás van hátra az idényből.

A blancók a szünetet megelőzően jó formában voltak, hiszen tíz mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, most pedig kulcsfontosságú lesz az, hogy ezt a formát át tudják menteni áprilisra is, ahol végleg eldőlhet a bajnoki cím sorsa. A Madridnak nincs más lehetősége, mint folytatni ezt a veretlenségi sorozatot, ami az idényben a leghosszabb a klub számára.

Real Madrid - Eibar beharangozó

„Ez egy igazán nagy iramú mérkőzés lesz, egy olyan ellenfél ellen, akik mindent bele fognak adni” – mondta Zidane a találkozó előtti sajtótájékoztatón. A Real Madridnál abban is reménykedhetnek, hogy Karim Benzema ismét remek teljesítményt tesz le az asztalra, hiszen a francia csatár kiváló formát mutat, legutóbbi hat mérkőzésén hat gólt szerzett. A 20 fős meccskeretbe bekerült a hosszabb ideje sérült Mariano, viszont Sergio Ramos a válogatott szünetben megsérült, így ő nem lehet ott a találkozón.

Az Eibar úgy érkezik a Di Stéfanóba, hogy nagy szüksége van a pontokra, hiszen a kieső zónába kerültek, miután az elmúlt 11 mérkőzésükön nem tudtak nyerni. Mendilibar csapata abban bízhat, hogy Kike García az idényben szerzett nyolc góljához (amelyek közül az egyiket a Real Madridnak lőtte) még hozzá tud tenni a mai délutánon, illetve a remek idényt futó és a válogatottba is bekerült Bryan Giltől is sokat várhatnak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…