2021. April 15., Thursday

Zidane: Senkit sem tudunk hibáztatni Ramos sérülése miatt

  • Zs. Csaba
  • April 2, 2021, 3:12 p.m.
Zinédine Zidane az Eibar elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

„Örülünk, hogy újra játszhatunk, most ez a legfontosabb. Tudjuk, hogy egyre csak közeledünk a szezon záró szakaszához, úgyhogy minden egyes mérkőzés létfontosságú. 15 meccs vár még ránk, 15 döntő, és ha el akarjuk a végén érni a céljainkat, akkor már holnap tennünk kell ezért. Intenzív meccsre számítok, az ellenfelünk azért jön ide, hogy mindent beleadjon. Most csak azt engedhetjük meg magunknak, hogy a holnapi meccsre koncentráljunk, semmi más nem számít. Minden, amit a hajrában teszünk, minden egyes pillanat fontos lesz.”

„Ramos sérüléséért senkit sem tudunk hibáztatni, sem a válogatottnál, sem házon belül. Ilyen a futball. Minden egyes csapatnál sok a sérülés ebben az idényben. NEm szeretjük a labdarúgás ezen oldalát, de ezek a dolgok megtörténnek, el kell fogadnunk. Csak annyit szeretnénk, hogy Sergio a lehető leggyorsabban felépüljön. Tudjuk, hogy milyen játékos, ő a kapitányunk, és mindig játszani akar. Érzett némi fájdalmat, de reméljük, hogy hamar visszatérhet.”

„A Liverpoolról és a Barcelonáról beszéltek, de holnap még vár ránk egy mérkőzés. Szeretnénk, ha Sergio mindig velünk lenne, de most azokra a játékosokra kell gondolnunk, akik ténylegesen bevethetők a holnapi meccsen. A játékosaim és én sem gondolunk még a továbbiakra, hiszen a holnapi meccs hatással lehet mindenre, ami ezután következik. Készen kell állnunk.”

„Sergio jól érezte magát, amikor csatlakozott a válogatotthoz. Nem játszott az utolsó mérkőzésünkön, de jól érezte magát. Ez egy normális folyamat. Azt követően játszott valamennyit, majd a meccs után fájdalmat érzett, amiről kiderült, hogy egy kisebb sérülésről van szó. Remélem, hogy hamar visszatér közénk. A szövetségi kapitány választja ki a játékosait, ez így megy. Ebbe nincs beleszólásom. Ramos elérhető, bevethető volt, be is hívták, majd történt, ami történt. Folyamatosan kapcsolatban állunk egymással, de ez az eset sajnos elkerülhetetlen volt, csakúgy, mint több hasonló sérülés az idény során. Ha megnézitek, sok sérüléssel bajlódtunk már a szezon közben.”

„Mindannyian azt szeretnénk, ha Ramos a klubnál maradna, edzőként én is ezt kívánom, mindazért, amit elért, amit képvisel, és amilyen játékos valójában.”

„Hazard-ral kapcsolatban nincs még tervünk. Napról napra halad, nem fogjuk sürgetni, sosem tettük. Fontos, hogy teljesen felépüljön. Most sokkal jobban érzi magát, de nem szabad elsietnünk a dolgokat. Ha jövő héten bevethető lesz, az sokat segít nekünk, de ha nem, akkor várnunk kell rá. Örülünk, hogy újra velünk van az edzéseken.”

„Nem tudjuk irányítani vagy befolyásolni az összes sérülést. Azt szeretem, amikor minden játékosom egészséges és bevethető, de jelenleg nem így van. A labdarúgás manapság sokat követel a játékosoktól, a mindennapi munka és a regeneráció nagyon fontos. Még tíz meccs vár ránk a bajnokságban, erre kell összpontosítani, első körben pedig a holnapi találkozóra.”

„Kroos jobban van. Volt egy sérülése, ami nem tette lehetővé, hogy elutazzon a válogatottal, így itt maradt velünk. Ma már a többiekkel edzett, meglátjuk, hogy mikor léphet pályára. Nem siettetünk semmit, hiszen sok meccs vár még ránk, de Toni jó állapotban van, ez a legfontosabb.”

„Nem fogok belemenni az átigazolásokkal kapcsolatos kérdésekbe. Csak a holnapi meccs érdekel minket. Már belefáradtam, hogy mindig ezt kell mondanom, amikor egy olyan játékosról kérdeztek, aki nem az én csapatomban játszik. Nem fogok válaszolni a Hålanddal kapcsolatos kérdésekre. Az a dolgom, hogy a saját csapatomra koncentráljak, illetve az előttünk álló meccsre. Nem a következő idényt tervezem, hanem a holnapi meccsre készülök.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella