A Real Madrid B-terve: Löw és Raúl

A Real Madridnál bíznak abban, hogy Zinédine Zidane az idény végeztével is marad a királyi gárda vezetőedzője, de a háttérben már készül a terv arra az esetre, ha a francia szakember végül távozna pozíciójából.

A habfehér együttes optimista Zinédine Zidane-t illetően, a vezetőség úgy számol, hogy a francia mester marad a csapat vezetőedzője a 2021-2022-es idényben is és idén a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is sikerül majd maradandót alkotnia a gárdával. A játék változékony természetét tekintve azonban a klubnál dolgoznak a megoldáson arra az esetre, ha a játékosként és edzőként is legendává váló szakembernek mennie kell a nyár folyamán, vagy ő maga mond le pozíciójáról. Az előszámú választás Mauricio Pochettino volt, az argentin menedzser azonban januárban a PSG-hez szerződött, így jelenleg a német válogatottól távozó Joachim Löw és a Castillát irányító Raúl kettőse áll a lista élén.

Löw nyáron távozik szövetségi kapitányi posztjáról

A német szakember nemrég megerősítette, hogy a tavalyról elhalasztott Európa-bajnokság után, júliusban távozik a német válogatottól. „Tudatosan veszem ezt a lépést, mérhetetlen büszkeséggel és hálával” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, akivel Németország 2014-ben világbajnok lett. „Ugyanakkor nagyon motivált is vagyok az Európa-bajnokság előtt.”

„Büszke vagyok, mert megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek és az ország legjobbjaival dolgozhatok, segítve őket a fejlődésükben” – tette hozzá. A német Bild információi szerint Löw nemrég elkezdett spanyolul tanulni, a LaLiga pedig mindig is közel állt hozzá, egy időben még a Real Madriddal is szóba hozták.

Igazolás csapaton belülről

Löw számára a klubon belülről érkezhet versenytárs a korábbi csapatkapitány és legenda, Raúl személyében, aki jelenleg a Real Madrid második számú együttesét irányítja. A klub korábbi kiválósága úgy tűnik, edzőként is képes jó teljesítményt nyújtani, a 2019-2020-as idényben pedig első nagy trófeáját is megszerezte, mikor csapatával megnyerték az UEFA Ifjúsági Ligát, a döntőben legyőzve a Benfica korosztályos csapatát. A Castilla remekül helytáll a harmadosztályban is, legutóbbi 21 megszerezhető pontjukból 17-et gyűjtöttek be és még a másodosztályba való feljutásért folyó küzdelemben is érdekeltek.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK